گرم شدن لپ تاپ، موبایل و تبلت خوب است یا بد
گرم شدن لپ تاپ، موبایل و تبلت خوب است یا بد
اگر تا به حال به خرید تبلت، لپ تاپ و تلفن همراه رفته باشید یا برای یک بار کنار کسی که قصد خرید داشته است بوده باشید دیده اید که یکی از امتیاز های این دیوایس ها این است که داغ نکنند. اغلب در کنار مانیتور و دوربین که فاکتور های با اهمیت در بین کاربران عادی می باشد این موضوع (یعنی گرم شدن زیاد) با پیشرفت تکنولوژی به موارد قبلی اضافه شده است و در واقع به یکی از اصلی ترین فاکتورهای اصلی برای خرید یا عدم خرید مبدل شده است.
شما میتوانید با ثبت شماره خود در فرم مشاوره رایگان،شانس شرکت در دوره آموزش تعمیرات موبایل را از دست ندید.
دلیل گرم شدن لپ تاپ، موبایل و تبلت چه چیزی است؟
همانطور که از فیزیک دوران دبیرستان یاد گرفته ایم در تبدیل انرژی ها به یکدیگر همیشه یک مقدارانرژی به هدر می رود. از نمونه ی بارز آن می توان لامپ های روشنایی را مثال زد. اگر بیشتر دقت کرده باشید لامپ ها صرفا برای تولید نور ، برق را مصرف می کنند ولی نزدیک به 90% از برق مصرفی را تبدیل به گرما می کنند که این یعنی به هدر رفتن انرژی. در سیستم های پیچیده ی امروزی که می توان به لپ تاپ، تلفن همراه و تبلت اشاره کرد نیز همچین اتفاقی می افتد. همانطور که اطلاع دارید در این دستگاه ها از انواع چیپ ها استفاده می شود. این قطعات مهم الکترونیکی وظیفه های بسیار پیچیده و زیادی را به عهده دارند. سی پی یو نمونه ای از چیپ هاست که میدانید مغز دستگاه است. تمامی چیپ ها در موقع فعالیت بستگی به میزان عملکرد و تعداد هسته هایشان گرما تولید می کنند که این حرارت مثل همان گرمای لامپ نشان از هدر رفتن انرژی می باشد.
همچنین بخوانید:
آیا این حرارت به دستگاه آسیب می زند ؟
این که حرارت به دستگاه آسیب می زند یا نه به عوامل متعددی بستگی دارد.
به طور کل داغ شدن دستگاه ها در حین کار یک اتفاق بسیار طبیعی است، بعضی از شرکت ها مانند سامسونگ برای اینکه کاربر احساس عدم رضایت نکند و گرما اذیتش نکند جنس بدنه گوشی راطوری می سازند که حرارت ایجاد شده از چیپ ها به بیرون از بورد یعنی بدنه ی خارجی آن انتقال پیدا نکند به این خاطر است که در گوشی های سامسونگ کمتر گرما احساس خواهید کرد، اما در برند هایی همچون اپل و سونی (مخصوصا تلفن های اخیرشان) جنس بدنه طوری ساخته شده است که گرمای سی پی یو به بدنه منتقل شود که این باعث ایجاد احساس گرمای ناخوشایند خواهد شد. (البته این مسئله برای افرادی که در دوره آموزش تعمیرات محصولات اپل شرکت می کنند، بطور کامل آموزش داده می شود) فرق این دو حالت این است که در حالت اول کاربر احساس رضایت می کند اما این گرمای حبس شده در درون گوشی به باتری و خود سی پی یو در طولانی مدت آسیب می زند و به تدریج ایجاد کندی خواهد کرد اما در حالت دوم مصرف کننده در هنگام استفاده زیاد احساس ناخوشایندی خواهد داشت ولی این باعث می شود عمر دستگاه بیشتر شود.
این خصوصیات در لپ تاپ ها هم وجود دارد و در نوت بوک های صنعتی همچون لنوو سری ThinkPad شما گرمای زیادی احساس خواهید کرد که این نشان از سلامت دستگاه می باشد و در پایان اینکه اگر به آموزش مهندسی معکوس و یا آموزش الکترونیک پایه علاقه مند باشید، می توانید باز هم مطالب بیشتری در این زمینه در دوره های فوق بیاموزید.