آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در تهران پایتخت، به صورت تخصصی و جامع برای علاقه‌مندان به حوزه پزشکی و تعمیرات تجهیزات پزشکی برگزار می‌شود. این دوره آموزشی، به منظور آشنایی با نحوه کارکرد تجهیزات پزشکی و تعمیر آن‌ها برای افرادی که علاقه‌مند به این حوزه هستند و به دنبال فرصت شغلی در این حوزه هستند می‌باشند.
دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی توسط متخصصین حوزه پزشکی و تعمیرات تجهیزات پزشکی برگزار می‌شود و به شرکت‌کنندگان نحوه تعمیر تجهیزات پزشکی را به صورت عملی آموزش می‌دهد. در طول دوره، شرکت‌کنندگان کلاس آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی با نحوه کارکرد تجهیزات پزشکی، روش‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها، تشخیص خطاهای رایج و روش‌های برطرف کردن آن‌ها، آشنا می‌شوند.
در پایان دوره آموزش تعمیرات تجهیزات بیمارستانی، شرکت‌کنندگان با گواهی نامه‌ای از مرکز آموزشی خارج می‌شوند که این گواهی نامه به شرکت‌کنندگان اجازه می‌دهد تا به عنوان تکنسین تعمیرات تجهیزات پزشکی فعالیت کنند.
در کل، دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی فنی حرفه ای در تهران پایتخت، یک فرصت آموزشی عالی برای افرادی است که به دنبال فرصت شغلی در حوزه پزشکی و تعمیرات تجهیزات پزشکی هستند.

فیلم معرفی دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی
پادکست معرفی دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی
آموزش حضوری یا مجازی آموزش حضوری یا مجازی

امکان یادگیری دوره بصورت حضوری یا مجازی

مدرک بین المللی و رسمی مدرک بین المللی و رسمی

دریافت مدرک معتبر فنی حرفه ای و بین المللی دوزبانه

تجدید دوره رایگان تجدید دوره رایگان

تضمین تا یادگیری کامل

شهریه اقساطی شهریه اقساطی

پرداخت شهریه تمامی دوره ها بصورت اقساطی در طول دوره

پشتیبانی حرفه ای پشتیبانی حرفه ای

پشتیبانی مادام العمر توسط اساتید حرفه ای و مجرب

خوابگاه خوابگاه

ارائه بهترین خوابگاه برای کاراموزان شهرستانی

سرفصل های دوره آموزشی دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی
آشنایی با انکوباتور و انواع آن آموزش اصطلاحات تخصصی مهندسی پزشکی عملکرد منابع تغذیه سوئیچینگ واینورتر دستگاه های پزشکی شناخت دستگاهای استریل ونحوه عملکرد آنها(اتوکلاو) آشنایی با انواع بردهای تجهیزات پزشکی آشنایی با ساختار بردهای پزشکی پمپ سرم ساکشن جراحی تجهیزات تصویر برداری تجهیزات و ایمپلنت های ارتوپدی الکترونیک پیشرفته آشنایی و کاربرد ابزارهای جراحی تجهیزات بیمارستانی و اتاق عمل تجهیزات آزمایشگاهی نرم افزار های تخصصی در صنعت پزشکی اموزش عیب یابی دستگاه مانیتورینگ اموزش تعمیر سیستم های مانیتورینگ و عیب یابی الکترونیکی آشنایی با سیستم های مانیتورینگ علایم حیاتی عیب یابی قطعات مکانیکی دستگاه Ecg - دستگاه نوار قلب دستگاه الکتروشوک پمپ اینفیوژن آشنایی با تخت جراحی تعمیر دستگاه های لیزر در پزشکی مهندسی طرح درمان های دندان های دندان پزشکی و فک آموزش توسعه فردی تجهیزات دندان پزشکی الکترونیک در مهندسی پزشکی مهندسی فک و صورت در دندان پزشکی آموزش تولید و بازرگانی در مهندسی پزشکی
↓ اسکرول کنید ↓
هزینه دوره
قیمت دوره عمومی تجهیزات پزشکی
6.900.000 تومان
حداکثر ظرفیت 10 نفر
قیمت دوره نیمه خصوصی تجهیزات پزشکی
10.400.000 تومان
حداکثر ظرفیت 8 نفر
قیمت دوره خصوصی تجهیزات پزشکی
20.800.000 تومان
حداکثر ظرفیت 3 نفر
آموزش تعمیرات برد تجهیزات پزشکی
6.900.000 تومان
30 ساعت
سوالات متداول
?
مدت دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی چقد است؟

60 ساعت

?
آیا دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی به پیش نیاز خاصی نیاز دارد؟

خیر ، صفر تا صد تمامی موارد مورد نیاز و پیش نیاز تعمیرات چیلر به صورت تخصصی در طول دوره به شما آموزش داده میشود.

?
بازارکار تعمیرات تجهیزات پزشکی به چه شکل است؟

با توجه به رشد صنعت پزشکی در سال‌های اخیر، بازار کار تعمیرات تجهیزات پزشکی نیز در حال رشد است. انواع تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات پزشکی الکترونیکی، تجهیزات پزشکی پرتابل و تجهیزات پزشکی خطرناک نیز در بازار تعمیرات موجود هستند. به علاوه، با توجه به پیشرفت تکنولوژی در صنعت پزشکی، بازار کار تعمیرات تجهیزات پزشکی نیز به سمت تخصصی‌تر شدن در حال حرکت است.

?
نوع پرداخت دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی به چه صورت است؟

پرداخت شهریه دوره میتواند به دو صورت نقد و اقساطی باشد.

اطلاعات خوابگاه
اتاق‌های 2تخته، 4تخته و 6تخته مجهز به تخت، ملحفه، کمد، یخچال، تلویزیون سرویس بهداشتی و حمام ماشین لباسشویی عمومی در هر طبقه خوابگاه در غرب، مرکز و شرق تهران dorm
اطلاعات شهریه
300 هزار تومان بابت رزرو هر دوره پرداخت اقساطی اعطای وام خصوصی، عمومی و نیمه خصوصی بهترین قیمت ممکن dorm
arrow
در ارتباط باشید
سوالی دارید؟ مشاورین ما به شما کمک میکنن

کافیست تا فرم زیر را تکمیل کنین تا مشاورین مجتمع فنی تهران پایتخت با شما عزیزان در سریعترین زمان ممکن تماس بگیرن.

نمونه سوالات آزمون
جهت دریافت ایمیل خود را وارد نمایید
درباره دوره " آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی " بیشتر بخوانید

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

در آموزش تجهیزات پزشکی و تعمیرات تجهیزات پزشکی مواردی وجود دارد که بسیار مهم است، از جمله نظارت بر تحویل و نصب و راه اندازی صحیح تجهیزات پزشکی و لوازم مربوط به آن، آموزش نیروی متخصص و تکنسین های فنی در امر تعمیرات تجهیزالت پزشکی، اولویت بندی و پیگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی و پیراپزشکی، فاكتورهای هزینه تعمیرات تجهیزات پزشکی، مراحل و كیفیت و چگونگی تعمیر كه عمدتا از سوی شركتها صورت می پذیرد به منظور كاهش زمان از كارافتادگی دستگاه ها و تجهیزات پزشکی به کار می رود،

آموزش یونیت دندانپزشکی نیز یکی از بهترین دوره های حوزه ی پزشکی است که در مجتمع فنی تهران پایتخت در حال برگزاری است.

لیست دوره های پزشکی مجتمع فنی تهران پایتخت

با توجه به پیشرفت فناوری و پیدایش دستگاه های جدید در انواع های مختلف افزاد میتوانند با توجه به رنج قیمت دستگاه مورد نظرشان را خریداری کنند.

این دستگاه ها ممکن است با توجه به مشکلاتی همچون استفاده زیاد،ضربه خوردن،آب خوردگی،نوسانات جریان برق و یا استفاده نادرست دچار خرابی یا مشکلاتی شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند . پیدا کردن مرکز تعمیرات تخصصی تجهیزات پزشکی کار دشواری است که بتواند به بهترین نحو و با گارانتی تعمیرات دستگاه بتواند تجهیزات پزشکی را انجام دهد لذا شما می توانید به یک مرکز آموزش تجهیزات پزشکی مراجعه نمائید و از صفر تاصد آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی را یاد بگیرید و بعد از اتمام دوره می توانید وارد بازار کار شوید و صاحب کسب و کار خود شوید .از مهم ترین  و صروری ترین دستگاه های تجهیزات پزشکی میتوان به دستگاه نوار قلب یا همان  ECG  می باشد که برای هر مرکز این دستگاه حیاتی میباشد و در صورت هر گونه خرابی یا ایراد باید سریعا تعمیر و رفع ایراد شود . تعمیر دستگاه های تعمیرات تجهیزات پزشکی به دلیل حساسیت های بالایی که دارد و فنی بودن تعمیرات آن قیمت بالایی دارد لذا شما می توانید با گذراندن دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در مجتمع فنی تهران پایتخت  با پرداخت هزینه آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی مناسب درآمد عالی و قابل قبولی در آینده داشته باشید .

دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز

یکی از تازه‌ترین رشته‌هایی که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی گذاشته، مهندسی پزشکی است. رشته‌ای که همگام با علوم فنی و مهندسی برای یاری رساندن به پزشکان جهت تشخیص و درمان هرچه بهتر بیماری‌ها تلاش می‌کند. درواقع هدف اصلی برگزاری دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب‌یابی و تعمیرات تجهیزات پزشکی است.
به بیان دیگر دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز را می‌توان کسب مهارت عملی در رشته مهندسی پزشکی در نظر گرفت. رشته‌ای که با تلفیقی از علوم مهندسی، به برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌پردازد.
مهندسی پزشکی در قدم نخست به بهره‌برداری، تعمیر، پشتیبانی، نگهداری، تنظیم و استانداردسازی دستگاه‌ها پرداخته و در مراحل تخصصی‌تر شاهد توسعه، ارتقاء و بهبود دستگاه‌های پزشکی و حتی طراحی و ساخت یک دستگاه خواهیم بود. حوزه فعالیت این رشته مطالعه ساختار بدن انسان به صورت سیستمیک، کشف قوانین فیزیکی و معادلات ریاضی حاکم بر اجزاء سیستم، فهم رابطه بین آنها، مدلسازی این فرایندها و بررسی تأثیر بیماری بر روی این ساختار منظم و به تبع آن ارائه روش‌های تشخیصی و درمانی مفیدتر برای بهبود بیماری‌هاست.

بازار کار تکنسین‌های پزشکی در مقایسه با سایر رشته‌های مهندسی دیگر، مطلوب‌تر است

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

وسایل و تجهیزاتی که در حیطه پزشکی استفاده می‌شوند، عموماً ارزش اقتصادی بالایی دارند؛ برای مثال اگر قیمت یک سیستم کامپیوتر عادی حدود ۱۵ میلیون تومان در نظر بگیریم، قیمت تجهیزات پزشکی چیزی حدود ده برابر آن‌ها قیمت دارند؛ در نتیجه، مسئولان بهداشت و رؤسای بیمارستان‌ها ارزش زیادی برای حفظ و نگهداری صحیح این وسایل و ابزار قائل‌اند. بسیاری از این ابزار، تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی از کشورهای دیگر به ایران وارد می‌شوند.

وجود چند تکنسین تجهیزات پزشکی در هر مرکز مراقب‌های بهداشتی و درمانی، لازم و ضروری است، چون این افراد در تعمیر هر نوع ابزار پزشکی مهارت داشته و این مهارت مانع ازکارافتادن این وسایل خواهد شد.

البته عده‌ای از تکنسین‌های تجهیزات بیومدیک، افزون بر تعمیرات اجباری ناشی از تخریب قسمتی از دستگاه‌ها، طبق یک برنامه زمانی مشخص، نظارت کلی روی وسایل و ابزارها را انجام می‌دهند تا اطمینان حاصل کنند که تجهیزات به‌درستی تعمیر شده و به‌خوبی عمل می‌کنند.

متقاضیان اشتغال در حیطه تعمیر تجهیزات پزشکی، پس از فارغ‌التحصیل شدن، می‌توانند در سازمان و ادارات مختلف مشغول به کار شوند. از جمله در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌های خصوصی و دولتی، سازمان تأمین اجتماعی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، مرکز تحقیقات وزارت دفاع و شرکت‌های تجهیزات پزشکی.

به نظر می‌رسد که سالیان متمادی امکان اشتغال برای تکنسین‌های تجهیزات پزشکی میسر باشد؛ به این دلیل که اکثر تکنولوژی‌های پزشکی نوپا هستند و روزبه‌روز، علم پزشکی در حال پیشرفت است؛ بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که احتمال اشتغال افرادی که علاقه‌مند به این رشته و شغل هستند و همچنین کسانی که تحصیلاتی مرتبط با تجهیز و تعمیر وسایل پزشکی را کسب کرده‌اند، بسیار بالا بوده و از امنیت شغلی مناسبی برخوردارند.

جهت دانلود فایل PDF کاتالوگ پزشکی کلیک کنید.

ویژگی‌هایی مانند داشتن تحصیلات دانشگاهی و مهارت و تخصص از مهم‌ترین عوامل موفقیت در شغل تکنسین تجهیزات پزشکی محسوب می‌شود. امروزه تعداد کسانی که جزء فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند به‌شدت افزایش‌یافته، اما تعداد افرادی که دارای تجربهٔ خوب و کافی برای اشتغال در حوزه تعمیر و نگهداری تجهیزات باشند، بسیار اندک است.

آموزش تعمیرات برد الکترونیکی تجهیزات پزشکی

در آموزش تعمیرات برد الکترونیکی تجهیزات پزشکی کارآموزان در ابتدا با قطعات تشکیل دهنده روی کلیه مدارها آشنا شده و بعد از شناخت قطعات الکترونیکی، به سراغ ابزارها جهت تست و اندازه‌گیری و جاسازی آنها پرداخته می‌شود. در ادامه مباحث بردهای تغذیه، سوئیچینگ، مدار پاور، بردهای اینورتر در لوازم پزشکی آموزش داده می‌شود. آموزش مسیریابی بردهای تک لایه، دو لایه و چند لایه از مباحث اصلی در کلاس است و ولتاژگیری برد، نقشه‌خوانی مدار، مسیریابی قطعات SMD الکترونیکی و بررسی آی‌سی‌ها و چیپ ست‌های کنترلر از اهم تدریس این جلسات است.
گفتنی است که در دوره‌های آموزش تعمیرات برد الکترونیکی تجهیزات پزشکی، عیب‌یابی بردهای پزشکی مستلزم یادگیری اصول مدار تغذیه، مین برد اصلی و ارتباط آن با هیدرلیک و مکانیک است. در کارگاههای آموزشی کامتک با بردهای مختلف تجهیزات پزشکی آشنا شده و روی آنها تمرین عملی انجام می‌گیرد. همچنین آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی بخش برد ویژه بازار کار طراحی شده و کارشناس و تعمیرکار بردهای پزشکی این مباحث را تدریس می‌کنند. تعمیر و عیب بابی یک مدار الکترونیکی بیشتر بر پایه تجربه است و شخص باید کاملا بر ساختار اصلی و اینکه درست طراحی شده باشد مسلط باشد، تا بتواند عیب آن را پیدا کند.
در بحث آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی این نکته را می‌آموزیم که برد الکترونیکی مجموعه‌ای از قطعات الکترونیک است که به وسیله سیم‌کشی روی برد به هم وصل شده‌اند تا فرمان یا تغذیه مورد نظر را اجرا کنند. این مجموعه از ورودی و خروجی تشکیل شده که می‌تواند به اشکال مختلفی مانند pin با موکتی و یا … باشد. از طرفی باید بدانیم که جنس برد الکترونیکی می‌تواند فایبرگلس یا استخوانی باشد که با توجه به تعداد قطعات و نوع آنها، ابعاد و ضخامت آن متغیر است.
به طور کلی رایج‌ترین و متداول‌ترین بردهای الکترونیکی جهت آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی در سراسر جهان شامل آموزش انواع برد لوازم خانگی، آموزش برد صنعتی، آموزش برد کولرگازی و برد پکیج دیواری و برد انواع سیستم حفاظتی است.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

بازار کار تعمیرات تجهیزات پزشکی

شاید برای بسیاری از دانشجویان مهندسی پزشکی این سوال پیش بیاید که آیا پس از اتمام دوره، وارد بازار کار می‌شوند یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، با ماه همراه باشید. به طور کلی مهندسی پزشکی، یکی از رشته‌های جدید در دنیاست که عمر زیادی ندارد. بازار کار رشته تجهیزات پزشکی اتاق عمل که یکی از زیربخش‌های مهندسی پزشکی محسوب می‌شود، بازاری وسیع و پر سود است که این روزها حسابی داغ است. تصور کنید که یک بیمارستان یا مرکز درمانی چندین کامپیوتر دارد که هر یک از این سیستم‌ها باتوجه به نوسانات قیمت ارز، ده‌ها میلیون تومان ارزش دارند و برای تعمیرات دوره‌ای آن ها، می‌بایست هزینه‌ای معادل یک دهم این مبلغ، پرداخت شود. حال همین بیمارستان دارای تجهیزات و دستگاه های پزشکی نظیر دستگاه ام آر آی، سیتی اسکن، ونتیلاتور و خیلی چیزهای دیگر است که ارزش آنها گاهی به چند صد میلیون تومان می‌رسد و به همین دلیل بازار کار رشته تجهیزات پزشکی اتاق عمل را بسیار داغ می‌کند.

درآمد شغل تعمیرات تجهیزات پزشکی چقدر است؟

افرادی که به‌عنوان مهندس پزشکی در دانشگاه آموزش می‌بینند، بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند وارد بازار کار تعمیرات تجهیزات پزشکی شوند و مطمئن باشند که درآمد شغل تعمیرات تجهیزات پزشکی، کفاف یک زندگی ایده‌آل را خواهد داد، چراکه متخصصان حرفه‌ای این رشته در ایران کم هستند. خاص آن که اکثر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی یا دولتی از طریق برگزاری آزمون یا مصاحبه، در پی جذب افرادی هستند که در تعمیر تجهیزات پزشکی، مهارت داشته باشند.
شایان ذکر است که این فرایند فقط به افراد دانشگاهی محدود نشده و گاهی برخی موسسات آموزشی و حتی مراکز فنی و حرفه‌ای در کشور، به دنبال جذب افرادی هستند که به این کار علاقه‌مند باشند و به آنها آموزش دهند و این مساله می‌تواند درآمد شغل تعمیرات تجهیزات پزشکی را افزایش دهد.
در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی، درآمد کار تجهیزات پزشکی تابع قوانین و حقوق وزارت کار و بالاتر است. اما این درآمد در مراکز خصوصی یا کسب و کارهایی که خود شخص بتواند آنها را مدیریت کند، قطعا خیلی بالاتر خواهد بود. در این میان راه‌اندازی فروشگاه و مغازه فروش تجهیزات پزشکی نیز می‌تواند بسیار پر سود باشد. کمااینکه این روزها در اکثر خیابان‌ها و مکان‌های نزدیک به بیمارستان‌ها، چندین و چند مغازه فروش تجهیزات پزشکی از فروش ماسک و کفش طبی گرفته تا ونتیلاتور و دستگاه های فیزیوتراپی، همگی در این فروشگاه ها به مردم عرضه می‌شود. البته در اکثر مراکز درمانی دولتی و حتی خصوصی، یک فروشگاه زیر نظر خود بیمارستان وجود دارد که متصدی آن، می تواند از افرادی باشد که رشته مهندسی پزشکی خوانده اند و در این مرکز استخدام شده اند.

 آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی: فشارسنج دیجیتالی

 به طور کلی سه نوع فشارسنج داریم که نحوه تست، عیب‌یابی، تعمیر و کالیبراسیون آنها مهم است. در دوره آموزش تعمیر فشارسنج دیجیتالی، نحوه تعمیر بازویی با کاربرد خانگی و بیمارستانی با تست‌های اولیه مانند برد، سنسور فشار، اتصالات خروجی و ورودی آموزش داده می‌شود.
هر زمان که مشکلی برای دستگاه‌های فشارخون سنج پیش بیاید، باید تعمیر آن را به افراد متخصص سپرد، چراکه آنها تعمیر انواع دستگاه فشارخون از انواع دیجیتال تا انواع مچی و مدل های قدیمی‌تر را انجام خواهند داد.

 آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی دستگاه لیزر 

 کسی که بخواهد به‌عنوان یک نیروی متخصص در این زمینه فعالیت کند و یا برای مهاجرت نیاز به یک تخصص عالی در سطح جهانی دارد، می‌بایست دوره آموزش تعمیر دستگاه لیزر را بگذراند. کمااینکه با توجه به بکر بودن این بازار و نبود نیروی متخصص، می‌توان با شرکت در دوره آموزش تعمیر دستگاه لیزر به یک درآمد خیلی عالی دست یافت.
از طرفی در دوره‌های آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی، اولین قسمتی که مورد بحث قرار می‌گیرد، آموزش تعمیر دستگاه لیزر موهای زائد است که باعث می‌شود شناخت شما نسبت به قطعات درون دستگاه لیزر کامل شود. گفتنی است اگر شما نتوانید هر قطعه را درست و دقیق بشناسید و از کاربرد آن اطلاع نداشته باشید، قادر نخواهید بود عیب‌یابی اصولی و درستی داشته باشید و در نتیجه نمی‌توانید اقدام به تعمیر لیزر کنید .

 آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی: دستگاه فشارخون 

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیر دستگاه فشارخون دیجیتالی

به‌طور کلی برای تعمیر یک دستگاه ضرورت دارد که تعمیرکار شرح کاملی از نحوه به‌وجود آمدن ایراد از کاربر بگیرد. این شرح‌حال‌گیری کمک می‌کند تا به دنبال ایراد در بخش مربوطه باشیم و از اتلاف وقت جلوگیری می‌کند. کاربر باید در شرح حال، علتی را که باعث به‌وجود آمدن خطا در دستگاه شده، از کاربر جویا شود یا اگر دستگاه در شرایط خاصی دچار خطا می‌شود، آن شرایط از کاربر پرسیده شود.

کدام صنایع بیشترین مهندسین پزشکی را به کار می‌گیرند؟

صنایعی که بیشترین مهندسین پزشکی را به کار می‌گیرند و همچنین توزیع این مهندسان در بین این صنایع شامل ۲۳ درصد در ساخت تجهیزات و تجهیزات پزشکی، ۱۹ درصد در خدمات تحقیق و توسعه علمی، ۱۴ درصد در تولید دارو، ۱۱ درصد در کالج‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس حرفه‌ای، محلی و خصوصی و ۷ درصد در بیمارستان‌های عمومی پزشکی و جراحی، محلی و خصوصی هستند.
افزایش جمعیت و تمرکز بر روی مسائل بهداشتی تقاضا برای تجهیزات پزشکی و تجهیزات بهتر طراحی شده توسط مهندسان پزشکی را افزایش می دهد. با این حال، تعداد افراد با مدرک لیسانس در مهندسی پزشکی بسیار افزایش یافته است و کسانی که فقط لیسانس دارند ممکن است برای مشاغل با رقابت سختی روبرو شوند. بنابراین مدرک تحصیلات تکمیلی در این زمینه پیشنهاد می شود.
چناچه مهندسان پزشکی در سازمان‌های دولتی مشغول به کار شوند، براساس قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. اگر هم در بخش خصوصی شاغل باشند، با توجه به میزان مهارت، توانمندی، تجربه و همچنین نوع قرارداد و توافق صورت گرفته با کارفرما، درآمدهای مختلفی دارند. البته نوع فعالیت و بخشی که مهندس پزشکی در آن کار می‌کند نیز در میزان درآمد او تاثیرگذار است.
دانشجویان رشته مهندسی پزشکی قادر هستند که در سه زمینه فعالیت کنند. مهندسین زیست پزشکی معمولاً یا در بیمارستان برای نگهداری تجهیزات (تجهیزات اشعه ایکس، تشخیص و غیره)، یا در صنعت کار می‌کنند. در بیمارستان، یک مهندس زیست پزشکی ممکن است در مورد انتخاب و استفاده از تجهیزات پزشکی و همچنین نظارت بر آزمایش و عملکرد آنها، مشاوره ارائه دهد. آنها همچنین ممکن است برای مراقبت های ویژه بهداشتی یا تحقیقاتی دستگاه‌های سفارشی بسازند.
مکان و نحوه کار مهندسان پزشکی اغلب توسط نیازهای خاص دیگران تعیین می شود. به عنوان مثال، یک مهندس پزشکی که دستگاه جدیدی را طراحی کرده است که برای کمک به فرد معلول در راه رفتن دوباره طراحی شده است، ممکن است مجبور باشد ساعت ها را در بیمارستان بگذراند تا مشخص کند آیا دستگاه طبق برنامه کار می کند یا نه. اگر مهندس راهی برای بهبود دستگاه پیدا کند، ممکن است مجبور شود برای تغییر روند تولید برای بهبود طراحی، در محل تولید فعالیت کند.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

رشته مهندسی پزشکی

اخیرا یکی از تازه‌ترین رشته‌هایی که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی گذاشته، رشته مهندسی پزشکی است. رشته‌ای که همگام با علوم فنی و مهندسی برای یاری رساندن به پزشکان جهت تشخیص و درمان هرچه بهتر بیماری‌ها تلاش می‌کند. هدف اصلی رشته مهندسی پزشکی، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب یابی و تعمیرات تجهیزات پزشکی است.
آنچه که در آموزش رشته مهندسی پزشکی ارائه می‌شود، مطالعه ساختار بدن انسان به صورت سیستمیک، کشف قوانین فیزیکی و معادلات ریاضی حاکم بر اجزاء سیستم، فهم رابطه بین آنها، مدل سازی این فرایندها و بررسی تأثیر بیماری بر روی این ساختار منظم و به دنبال آن ارائه روش های تشخیصی و درمانی مفیدتر برای بهبود بیماری‌هاست.
رشته مهندسی پزشکی در قدم نخست به بهره‌برداری، تعمیر، پشتیبانی، نگهداری، تنظیم و استانداردسازی دستگاه‌ها پرداخته و در مراحل تخصصی‌تر شاهد توسعه، ارتقاء و بهبود دستگاه‌های پزشکی و حتی طراحی و ساخت یک دستگاه خواهیم بود.

صفرتا صد رشته مهندسی پزشکی

تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات مختلف پزشکی، صفرتا صد رشته مهندسی پزشکی است. درواقع افراد بعد از گذراندن دوره آموزش مهندسی پزشکی در مراکزی نظیر شرکت‌های تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز تصویربرداری، کلینیک‌ها و مطب‌های دندانپزشکی مشغول به کار می‌شوند.
سرفصل‌‌های دوره یا به عبارتی صفرتا صد رشته مهندسی پزشکی شامل تعمیرات تجهیزات اتاق عمل ازجمله الکتروکوتر، الکتروشوک، ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، ای سی جی، تخت اتاق عمل، چراغ سیالیتیک، مانیتورینگ علائم حیاتی، تخت، پمپ سرنگ، پمپ تزریق، همچنین تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی شامل یونیت و صندلی دندانپزشکی، دوربین داخل دهانی، اتوکلاو، توربین و آنگل، کمپرسور، آمالگاماتور، رادیوگرافی، جرمگیر، لایت کیور و RVG است.
بخش دیگری از سرفصل های دوره مهندسی پزشکی مربوط به تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی شامل اسپکتروفتومتر، فلیم فتومتر، سانتریفیوژ، انکوباتور، اتوآنالایزر، سل کانتر، الیزاریدر و همچنین تعمیرات تجهیزات تصویربرداری شامل رادیولوژی، سی تی اسکن، رادیوگرافی، ام آر آی، سونوگرافی و کالیبراسیون دستگاه های پزشکی است.
از طرفی اصول بازرگانی تجهیزات پزشکی ازجمله اصول تاسیس شرکت، صادرات و تولید تجهیزات پزشکی، اصطلاحات بازرگانی، هولوگرام و رتبه بندی شرکتها، روال واردات، ایزو و مدیریت ریسک، استانداردهای تجهیزات پزشکی، نحوه سفارش تجهیزات پزشکی و الکترونیک عمومی است که در دوره مهندسی پزشکی آموزش داده می شود.
کسی که دوره آموزش مهندسی پزشکی را گذرانده، مهارت عملی در این رشته را دارد و می تواند با تلفیقی از علوم مهندسی، در برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها مثمر ثمر باشد.

همه‌ چیز در مورد رشته مهندسی پزشکی

البته این همه‌ چیز در مورد رشته مهندسی پزشکی نیست، بلکه باید گفت که آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در دوره آموزش مهندسی پزشکی شامل دو بخش تعمیر مکانیک دستگاه و بردهای پزشکی و آزمایشگاهی بوده که بیشترین تاکید روی تعمیرات برد دستگاه های پزشکی است. بعد از شناخت قطعات الکترونیکی، ابزارها جهت تست و اندازه گیری و خارج کردن و جازدن آموزش داده می‌شود.
برای اینکه همه‌ چیز را در مورد رشته مهندسی پزشکی بدانید، باید گفت که در این رشته بردهای تغذیه، سوئیچینگ، مدار پاور و بردهای اینورتر در لوازم پزشکی آموزش داده و در کارگاه حداقل ۷ مدل مدار تغذیه ارائه می شود. همچنین آموزش مسیریابی بردهای تک لایه، دو لایه و چند لایه از مباحث اصلی در کلاس است. درنهایت ولتاژگیری برد، نقشه خوانی مدار، مسیریابی قطعات SMD الکترونیکی و بررسی آی سی ها و چیپ ست های کنترلر از اهم تدریس این جلسات است.

جهت دانلود فایل PDF کاتالوگ پزشکی کلیک کنید.

یکی از انتقاداتی که به دانش آموختگان آکادمیک دوره آموزشی مهندسی پزشکی وارد است، این است که دانش آموختگان رشته مهندسي پزشکي درباره مسائل فني اطلاعات کافی ندارند و عمده دانش آنها شامل معلومات تئوري است. اغلب آنها هنگام جذب در بازار کار، چيزی درباره مسائل فنی نمي دانند. بنابراين بايد کارگاه هايی ايجاد شود که نکات تعميراتی را با باز و بسته کردن تجهيزات پزشکي به کارآموزان بياموزد.
درواقع دانشجويان و دانش آموختگان مهندسی پزشکی بايد به طور عملی با تجهيزات پزشکی کار کرده باشند. علاوه بر اين بايد نگاه آنها نسبت به اقتصادسنجی خريد تجهيزات پزشکی نيز به عنوان مهندس پزشک بازتر شود. لذا کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی کاندیداهای مناسب شرکت در دوره های آموزشی مهندسی پزشکی هستند. این افراد با شرکت در دوره های آموزش مهندسی پزشکی و دوره تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی با کاربری انواع تجهیزات جنرال بیمارستانی و خانگی از قبیل فشار سنج، پالس اکسیمتر، نبولایزر، پمپ تشک مواج، تجهیزات معاینه عمومی، دستگاه نوار قلب، پمپ سرم و سرنگ، الکتروشوک، سرویس منوآل و یوزر منوآل تجهیزات پزشکی، ثبت شرکت های تجهیزات پزشکی، قوانین مالیاتی، نگارش فاکتور، آشنایی با اداره کل تجهیزات پزشکی(IMED) و…. به صورت عملی آشنا شده و می توانند کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند. شایان ذکر است که یادگیری تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی ساده تر از تجهیزات پزشکی است و تعداد وسایل محدودتری در این حرفه مورد استفاده قرار می گیرد.
درنهایت تکنسین های تعمیر تجهیزات پزشکی از مهارت‌های فنی برای عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات پزشکی و شناسایی منبع مشکل و تعیین بهترین راه حل استفاده می‌کنند. همچنین از مهارت‌های فنی برای خواندن و تفسیر کتابچه راهنمای فنی، شماتیک‌ها و نمودارها بهره برداری می کنند. از طرفی تکنسین‌های تعمیر تجهیزات پزشکی با بیماران، کادر پزشکی و سایر تکنسین‌های تعمیر ارتباط برقرار می‌کنند.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

درآمد شغل مهندس پزشک

براساس آمارهای اداره کار آمریکا، میانگین درآمد شغل مهندس پزشک در سال ۲۰۱۹، ۸۸ هزار و ۵۵۰ دلار آمریکا بوده است. برای ارائه یک تصویر دقیق‌تر از این میزان درآمد شغل مهندس پزشک، باید بگوییم که ۱۰ درصد از این حوزه که بالاترین حقوق را داشته‌اند، رقمی بالای ۱۴۴ هزار و ۳۵۰ دلار آمریکا دستمزد گرفته‌اند.
کسی که دوره آموزشی مهندسی پزشکی را گذرانده، به عنوان تکنسین تعمیر تجهیزات پزشکی می تواند یک حرفه سودآور با پرستیژ بالا داشته باشد. این افراد با گرفتن گواهینامه در رشته خود شروع به کار کرده و به کارفرمایان نشان می‌دهند که مهارت‌ها و دانش لازم برای انجام صحیح کار را دارند. این افراد همچنین باید در مورد آخرین فناوری ها و تکنیک‌های مورد استفاده در صنعت به روز باشند، چرا که این مساله به آنها کمک می کند تا بهترین مراقبت ممکن را به بیماران ارائه دهند. علاوه بر این، ایجاد روابط با سایر متخصصان نیز در این زمینه مهم است و آنها می توانند مشاوره و راهنمایی در مورد چگونگی موفقیت در این زمینه رقابتی را ارائه دهند.
یکی از بهترین فرصت های شغلی در بازار کار امروز جامعه، نصب، راه اندازی و تعویض قطعات معیوب لوازم پزشکی و تعمیر برد تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و اتاق عمل است. این دستگاه ها که با امکانات بالا وارد کشور می شوند، در صورت خرابی برخی اجزای الکترونیکی از جمله مکانیک یا برد، قابل عیب یابی و تعمیر هستند.
بسته به سطح تحصیلات و تجربه، اندازه شرکت و موقعیت جغرافیایی، درآمد شغل مهندس پزشک متفاوت است. برخی از تکنسین‌های تعمیر تجهیزات پزشکی عضو اتحادیه‌های کارگری هستند که از طرف آن‌ها درباره دستمزد مذاکره می‌کنند. در دهه آینده انتظار می‌رود که استخدام تکنسین‌های تعمیر تجهیزات پزشکی سریع‌تر از حد متوسط رشد کند، چرا که با افزایش سن، افراد به تجهیزات و وسایل پزشکی نیاز بیشتری دارند. علاوه بر این، پیشرفت های تکنولوژیکی در تجهیزات پزشکی نیازمند تعمیرکار فنی برای تعمیر یا به روز رسانی این دستگاه هاست.

مزایای مهندسی پزشکی

شرکت در دوره‌هاي مهارت آموزی و آموزش مهندسی پزشکی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند خلاء مهارتی دانشگاه‌ها را پر کند و این یکی دیگر از مزایای مهندسی پزشکی است. دوره های آموزشی متعددی در راستای مهارت آموزی در حوزه تجهيزات پزشکی برگزار مي شود که می‌توان گفت هریک از آنها ويژگي‌هاي خاص خود را دارند و اساتيد و متخصصان کارآزموده‌ای در آنها به تدريس مباحث عملي بسيار متنوع و گسترده مهندسی پزشکی و تجهيزات موجود در کشور مي‌پردازند.

معایب مهندسی پزشکی

یکی از معایب مهندسی پزشکی خطرات محیط کار است. اکثر مهندسان پزشکی در آزمایشگاه‌هایی با پروتکل‌های ایمنی محیط کار دقیق، کار می‌کنند و این مساله می‌تواند برای آنها مخاطره‌آمیز باشد. آموزش آزمایشگاهی که یک مهندس زیست پزشکی به عنوان بخشی از تحصیلات دوره متوسطه می‌بیند، پایه‌ای محکم برای به حداقل رساندن خطرات محیط کار فراهم می‌کند. این اقدامات ایمنی به این معنی است که مهندسان زیست پزشکی در حین کار در آزمایشگاه در معرض محیط کاری به ویژه خطرناک قرار نمی گیرند، اما مهندسانی که در بیمارستان‌ها کار می‌کنند با مجموعه‌ای کاملا متفاوت از عوامل محیطی مواجه شوند.
خطرات احتمالی سلامتی یکی دیگر از معایب مهندسی پزشکی است. اگرچه می‌توان خطرات احتمالی سلامتی را با اقدامات ایمنی مناسب و تجهیزات محل کار کاهش داد، اما برخی از خطرات سلامتی مرتبط با مهندسی پزشکی، به ویژه برای افرادی که در ظرفیت‌های تحقیقاتی غیر آزمایشگاهی به کار می‌روند، وجود دارد. یک مهندس پزشکی ممکن است به‌عنوان بخشی از کار، در معرض بیماری، شوک الکتریکی، تابش، سوختگی و بخارات سمی قرار گیرد.
خطرات شغلی یکی دیگر از معایب مهندسی پزشکی به شمار می‌روند. مهندسی پزشکی می‌تواند یک رشته دشوار باشد. کسانی که در زمینه فروش فعالیت می‌کنند یا مهندسی میدانی انجام می‌دهند، ممکن است با تمام استرس‌های ناشی از کار، سفرهای زیادی داشته باشند. انتظار می‌رود مهندسین زیست پزشکی از همه تخصص‌ها در تعدادی از کنفرانس‌ها و دوره‌های آموزش مداوم شرکت کنند و همچنین برای به روزرسانی دانش خود، با مجلات مختلف همراه باشند.

آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای

یکی از انتقاداتی که به دانش آموختگان آکادمیک دوره آموزشی مهندسی پزشکی وارد است، این است که دانش آموختگان رشته مهندسي پزشکي درباره مسائل فني اطلاعات کافی ندارند و عمده دانش آنها شامل معلومات تئوري است. اغلب آنها هنگام جذب در بازار کار، چيزی درباره مسائل فنی نمي دانند. بنابراين بايد کارگاه هايی ايجاد شود که نکات تعميراتی را با باز و بسته کردن تجهيزات پزشکي به کارآموزان بياموزد که در این مسیر، آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه ای، اهمیت خود را پیدا می‌کند.
درواقع دانشجويان و دانش آموختگان مهندسی پزشکی بايد به طور عملی با تجهيزات پزشکی کار کرده باشند. علاوه بر اين بايد نگاه آنها نسبت به اقتصادسنجی خريد تجهيزات پزشکی نيز به عنوان مهندس پزشک بازتر شود. لذا کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی کاندیداهای مناسب شرکت در دوره‌های آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای هستند.
درنهایت تکنسین های تعمیر تجهیزات پزشکی که آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه ای را دیده‌اند، از مهارت‌های فنی برای عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات پزشکی و شناسایی منبع مشکل و تعیین بهترین راه حل استفاده می‌کنند. همچنین از مهارت‌های فنی برای خواندن و تفسیر کتابچه راهنمای فنی، شماتیک‌ها و نمودارها بهره‌برداری و با بیماران، کادر پزشکی و سایر تکنسین‌های تعمیر ارتباط برقرار می‌کنند.

مدرک بین‌الملل دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی (دوزبانه)

دوره آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای نیاز به مطالعه علمی و اطلاعات الکترونیکی قوی دارد. در این دوره آموزش‌های مربوط به ولتاژ، جریان و توان، قطعات، خازن، مقاومت، نحوه کار با مولتی‌متر و … آموزش داده می‌شود.
محتوای این دوره‌ها منسجم و سخت‌گیرانه و با استانداردهای چالش‌برانگیز دانشگاهی و دانش فنی مرتبط و مهارت‌های مورد نیاز برای آماده‌سازی برای تحصیلات و مشاغل آینده در خوشه شغلی تولیدی را ارائه می‌دهد. مهارت‌های فنی را فراهم می‌کند و شامل یادگیری کاربردی مبتنی بر شایستگی است که به دانش آکادمیک، مهارت‌های استدلال و حل مشکلات درجه بالاتر، نگرش‌های کاری، مهارت‌های عمومی اشتغال‌پذیری، مهارت‌های فنی، و مهارت‌های خاص شغل، و دانش از تمام جنبه‌های تولید کمک می‌کند و مدرک بین‌الملل تجهیزات پزشکی (دوزبانه) را به همراه دارد.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای در مجتمع فنی تهران پایتخت

خبر خوب اینکه دوره آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای در مجتمع فنی تهران پایتخت در حال برگزاری است و می‌توان گفت که یکی از بهترین دوره‌های این مجموعه به شمار می‌رود که با اساتید مجرب و با تجربه برای علاقه‌مندان تدریس می‌شود. شاید این سوال پیش بیاید که آیا این دوره نیاز به پیش‌نیاز دارد یا برای یادگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی مدرک خاصی نیاز است؟ در پاسخ باید گفت که آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای در مجتمع فنی تهران پایتخت یک دوره صفر تا صد است که نیازی به پیش‌نیاز ندارد و به راحتی می‌توان پس از آموزش، مدرک فنی حرفه‌ای خود را دریافت و شروع به کار کرد.
یکی از تازه‌ترین رشته‌هایی که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی گذاشته، مهندسی پزشکی است. رشته‌ای که همگام با علوم فنی و مهندسی برای یاری رساندن به پزشکان جهت تشخیص و درمان هرچه بهتر بیماری‌ها تلاش می‌کند. درواقع هدف اصلی برگزاری آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب‌یابی و تعمیرات تجهیزات پزشکی است.
به بیان دیگر دوره آموزش تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای را می‌توان کسب مهارت عملی در رشته مهندسی پزشکی در نظر گرفت. رشته‌ای که با تلفیقی از علوم مهندسی، به برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌پردازد.
مهندسی پزشکی در قدم نخست به بهره‌برداری، تعمیر، پشتیبانی، نگهداری، تنظیم و استانداردسازی دستگاه‌ها پرداخته و در مراحل تخصصی‌تر شاهد توسعه، ارتقاء و بهبود دستگاه‌های پزشکی و حتی طراحی و ساخت یک دستگاه خواهیم بود. حوزه فعالیت این رشته مطالعه ساختار بدن انسان به صورت سیستمیک، کشف قوانین فیزیکی و معادلات ریاضی حاکم بر اجزاء سیستم، فهم رابطه بین آنها، مدلسازی این فرایندها و بررسی تأثیر بیماری بر روی این ساختار منظم و به تبع آن ارائه روش‌های تشخیصی و درمانی مفیدتر برای بهبود بیماری‌هاست.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

رشته تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای

افرادی که به‌عنوان مهندس پزشکی در دانشگاه آموزش می‌بینند، بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند وارد بازار کار تعمیرات تجهیزات پزشکی شوند و مطمئن باشند که درآمد شغل تعمیرات تجهیزات پزشکی، کفاف یک زندگی ایده‌آل را خواهد داد، چراکه متخصصان حرفه‌ای این رشته در ایران کم هستند. خاص آن که اکثر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی یا دولتی از طریق برگزاری آزمون یا مصاحبه، در پی جذب افرادی هستند که در تعمیر تجهیزات پزشکی، مهارت داشته و ترجیحا رشته تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای را آموزش دیده باشند. کمااینکه این فرایند فقط به افراد دانشگاهی محدود نشده و گاهی برخی موسسات آموزشی و حتی مراکز فنی و حرفه‌ای در کشور، به دنبال جذب افرادی هستند که به این کار علاقه‌مند باشند و به آنها آموزش دهند و این مساله می‌تواند اهمیت رشته تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای را دوچندان کند.
در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی، درآمد کار تجهیزات پزشکی تابع قوانین و حقوق وزارت کار و بالاتر است. اما این درآمد در مراکز خصوصی یا کسب و کارهایی که خود شخص بتواند آنها را مدیریت کند، قطعا خیلی بالاتر خواهد بود. در این میان راه‌اندازی فروشگاه و مغازه فروش تجهیزات پزشکی نیز می‌تواند بسیار پر سود باشد. کمااینکه این روزها در اکثر خیابان‌ها و مکان‌های نزدیک به بیمارستان‌ها، چندین و چند مغازه فروش تجهیزات پزشکی از فروش ماسک و کفش طبی گرفته تا ونتیلاتور و دستگاه های فیزیوتراپی، همگی در این فروشگاه ها به مردم عرضه می‌شود. البته در اکثر مراکز درمانی دولتی و حتی خصوصی، یک فروشگاه زیر نظر خود بیمارستان وجود دارد که متصدی آن، می تواند از افرادی باشد که رشته مهندسی پزشکی خوانده اند و در این مرکز استخدام شده اند.

دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای

از آنجا که در تمام دنیا مشاغل مرتبط با سلامت و جان انسان‌ها، از بازار کار خوبی برخوردارند، ورود به بازار کار تعمیر تجهیزات پزشکی می‌تواند یکی از پرسودترین مشاغل باشد. از طرفی با استفادۀ صحیح از ابزارها و تجهیزات پزشکی می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد. درنهایت زمانی که این تجهیزات دچار مشکل شده یا به طور کامل از کار بیفتند، تنها یک تکنسین تجهیزات پزشکی که دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی فنی و حرفه‌ای را سپری کرده، می‌تواند تمامی ایرادات آن‌ها را رفع کند. شاید برای بسیاری از دانشجویان مهندسی پزشکی این سوال پیش بیاید که آیا پس از اتمام دوره، وارد بازار کار می‌شوند یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، با ماه همراه باشید.
به طور کلی مهندسی پزشکی، یکی از رشته‌های جدید در دنیاست که عمر زیادی ندارد. بازار کار رشته تجهیزات پزشکی اتاق عمل که یکی از زیربخش‌های مهندسی پزشکی محسوب می‌شود، بازاری وسیع و پر سود است که این روزها حسابی داغ است. تصور کنید که یک بیمارستان یا مرکز درمانی چندین کامپیوتر دارد که هر یک از این سیستم‌ها باتوجه به نوسانات قیمت ارز، ده‌ها میلیون تومان ارزش دارند و برای تعمیرات دوره‌ای آن ها، می‌بایست هزینه‌ای معادل یک دهم این مبلغ، پرداخت شود.

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

یکی از تازه‌ترین رشته‌هایی که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی گذاشته، مهندسی پزشکی است که در آن به آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی پرداخته می‌شود. رشته تعمیرات تجهیزات پزشکی همگام با علوم فنی و مهندسی برای یاری رساندن به پزشکان جهت تشخیص و درمان هرچه بهتر بیماری‌ها تلاش می‌کند. درواقع هدف اصلی برگزاری دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب‌یابی و آموزش در رشته تعمیرات تجهیزات پزشکی است.
به بیان دیگر دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی را می‌توان کسب مهارت عملی در رشته مهندسی پزشکی در نظر گرفت. رشته‌ای که با تلفیقی از علوم مهندسی، به برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌پردازد.
مهندسی پزشکی در قدم نخست به بهره‌برداری، تعمیر، پشتیبانی، نگهداری، تنظیم و استانداردسازی دستگاه‌ها پرداخته و در مراحل تخصصی‌تر شاهد توسعه، ارتقاء و بهبود دستگاه‌های پزشکی و حتی طراحی و ساخت یک دستگاه خواهیم بود. حوزه فعالیت این رشته مطالعه ساختار بدن انسان به صورت سیستمیک، کشف قوانین فیزیکی و معادلات ریاضی حاکم بر اجزاء سیستم، فهم رابطه بین آنها، مدلسازی این فرایندها و بررسی تأثیر بیماری بر روی این ساختار منظم و به تبع آن ارائه روش‌های تشخیصی و درمانی مفیدتر برای بهبود بیماری‌هاست.

اهداف آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

یکی از اهداف اصلی آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات مختلف پزشکی است. درواقع افراد بعد از گذراندن دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در مراکزی نظیر شرکت‌های تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز تصویربرداری، کلینیک‌ها و مطب‌های دندانپزشکی مشغول به کار می‌شوند.
در دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی سرفصل‌های متنوعی آموزش داده می‌شود که به صورت کلی شامل تعمیرات تجهیزات اتاق عمل، الکتروکوتر، الکتروشوک‌ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، ای سی جی، تخت اتاق عمل، چراغ سیالیتیک، مانیتورینگ علائم حیاتی، تخت، پمپ سرنگ، پمپ تزریق و … است. همچنین تعمیرات تجهیزات تصویربرداری شامل رادیولوژی، رادیوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی، کالیبراسیون دستگاههای پزشکی و اصول بازرگانی تجهیزات پزشکی، الکترونیک عمومی، تعمیرات تخصصی بوردهای پزشکی و تعمیرات تجهیزات اتاق عمل آموزش داده می‌شود.

معرفی دوره‌های تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره تجهیزات پزشکی فنی حرفه‌ای نیاز به مطالعه علمی و اطلاعات الکترونیکی قوی دارد. در این دوره آموزش‌های مربوط به ولتاژ، جریان و توان، قطعات، خازن، مقاومت، نحوه کار با مولتی‌متر و … آموزش داده می‌شود.
در معرفی دوره‌های تجهیزات پزشکی باید گفت که محتوای این دوره‌ها منسجم و سخت‌گیرانه و با استانداردهای چالش‌برانگیز دانشگاهی و دانش فنی مرتبط و مهارت‌های مورد نیاز برای آماده‌سازی برای تحصیلات و مشاغل آینده در خوشه شغلی تولیدی را ارائه می‌دهد. مهارت‌های فنی را فراهم می‌کند و شامل یادگیری کاربردی مبتنی بر شایستگی است که به دانش آکادمیک، مهارت‌های استدلال و حل مشکلات درجه بالاتر، نگرش‌های کاری، مهارت‌های عمومی اشتغال‌پذیری، مهارت‌های فنی، و مهارت‌های خاص شغل، و دانش از تمام جنبه‌های تولید کمک می‌کند.

ثبت نام دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی چگونه است؟

یکی از انتقاداتی که به دانش آموختگان آکادمیک دوره آموزشی مهندسی پزشکی وارد است، این است که دانش آموختگان رشته مهندسي پزشکي درباره مسائل فني اطلاعات کافی ندارند و عمده دانش آنها شامل معلومات تئوري است. اغلب آنها هنگام جذب در بازار کار، چيزی درباره مسائل فنی نمي دانند. بنابراين بايد کارگاه هايی ايجاد شود که ضمن آموزش رایگان تعمیر تجهیزات پزشکی، نکات تعميراتی را با باز و بسته کردن تجهيزات پزشکي به کارآموزان بياموزد.
درواقع دانشجويان و دانش آموختگان مهندسی پزشکی بايد به طور عملی با تجهيزات پزشکی کار کرده باشند که این مهم پس از ثبت نام در دوره تجهیزات پزشکی به دست می‌آید. علاوه بر اين بايد نگاه آنها نسبت به اقتصادسنجی خريد تجهيزات پزشکی نيز به عنوان مهندس پزشک بازتر شود. لذا کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی کاندیداهای مناسب ثبت نام دوره تجهیزات پزشکی هستند.
این افراد با دیدن آموزش رایگان تعمیر تجهیزات پزشکی با کاربری انواع تجهیزات جنرال بیمارستانی و خانگی از قبیل فشارسنج، پالس اکسیمتر، نبولایزر، پمپ تشک مواج، تجهیزات معاینه عمومی، دستگاه نوار قلب، پمپ سرم و سرنگ، الکتروشوک، سرویس منوآل و یوزر منوآل تجهیزات پزشکی، ثبت شرکت های تجهیزات پزشکی، قوانین مالیاتی، نگارش فاکتور، آشنایی با اداره کل تجهیزات پزشکی(IMED) و…. به صورت عملی آشنا شده و می توانند کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند.
درنهایت تکنسین های تعمیر تجهیزات پزشکی از مهارت های فنی برای عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات پزشکی و شناسایی منبع مشکل و تعیین بهترین راه حل استفاده می‌کنند. همچنین از مهارت‌های فنی برای خواندن و تفسیر کتابچه راهنمای فنی، شماتیک‌ها و نمودارها بهره‌برداری می‌کنند. از طرفی تکنسین‌های تعمیر تجهیزات پزشکی با بیماران، کادر پزشکی و سایر تکنسین‌های تعمیر ارتباط برقرار می‌کنند.

مانیتور علائم حیاتی :

این دستگاه در بیمارستان ها و درمانگاه ها بیشترین کاربرد را دارد و بیمارانی که عمل جراحی بر روی انها انجام میشود این دستگاه را به آنها متصل میکنند تا از علائم حیاتی آنها آگاه باشند .

  • فعالیت الکتریکی قلب
  • دمای بدن
  • درصد اشباع اکسیژن خون (SPO 2)
  • تعداد ضربان قلب(HR)
  • فشار خون (NIBP)
  • فشار درون شریانی (IBP)
  • مانیتورینگ را میتوان کمک کننده به فهمیدن وضعیت بیمار تلقی کرد و خود به تنهایی سیستمی برای شناسایی محسوب نمیشود.

اهداف برگزاری دوره مهندسی پزشکی

یکی از هدف های اصلی برگزاری دوره مهندسی پزشکی، تربیت نیروهای متخصص در زمینه آشنایی، عیب یابی و تعمیر تجهیزات مختلف پزشکی است. درواقع افراد بعد از گذراندن دوره آموزش مهندسی پزشکی در مراکزی نظیر شرکت های تجهیزات پزشکی، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، مراکز تصویربرداری، کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی مشغول به کار می شوند.
سرفصل های دوره مهندسی پزشکی شامل تعمیرات تجهیزات اتاق عمل ازجمله الکتروکوتر، الکتروشوک، ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، ای سی جی، تخت اتاق عمل، چراغ سیالیتیک، مانیتورینگ علائم حیاتی، تخت، پمپ سرنگ، پمپ تزریق، همچنین تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی شامل یونیت و صندلی دندانپزشکی، دوربین داخل دهانی، اتوکلاو، توربین و آنگل، کمپرسور، آمالگاماتور، رادیوگرافی، جرمگیر، لایت کیور و RVG است.
بخش دیگری از سرفصل های دوره مهندسی پزشکی مربوط به تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی شامل اسپکتروفتومتر، فلیم فتومتر، سانتریفیوژ، انکوباتور، اتوآنالایزر، سل کانتر، الیزاریدر و همچنین تعمیرات تجهیزات تصویربرداری شامل رادیولوژی، سی تی اسکن، رادیوگرافی، ام آر آی، سونوگرافی و کالیبراسیون دستگاه های پزشکی است.
از طرفی اصول بازرگانی تجهیزات پزشکی ازجمله اصول تاسیس شرکت، صادرات و تولید تجهیزات پزشکی، اصطلاحات بازرگانی، هولوگرام و رتبه بندی شرکتها، روال واردات، ایزو و مدیریت ریسک، استانداردهای تجهیزات پزشکی، نحوه سفارش تجهیزات پزشکی و الکترونیک عمومی است که در دوره مهندسی پزشکی آموزش داده می شود.
کسی که دوره آموزش مهندسی پزشکی را گذرانده، مهارت عملی در این رشته را دارد و می تواند با تلفیقی از علوم مهندسی، در برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها مثمر ثمر باشد.
گفتنی است که آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در دوره آموزش مهندسی پزشکی شامل دو بخش تعمیر مکانیک دستگاه و بردهای پزشکی و آزمایشگاهی بوده که بیشترین تاکید روی تعمیرات برد دستگاه های پزشکی است. بعد از شناخت قطعات الکترونیکی، ابزارها جهت تست و اندازه گیری و خارج کردن و جازدن آموزش داده می شود.

چه کسانی می توانند در دوره های تعمیرات تجهیزات پزشکی شرکت کنند؟

یکی از انتقاداتی که به دانش آموختگان آکادمیک دوره آموزشی مهندسی پزشکی وارد است، این است که دانش آموختگان رشته مهندسي پزشکي درباره مسائل فني اطلاعات کافی ندارند و عمده دانش آنها شامل معلومات تئوري است. اغلب آنها هنگام جذب در بازار کار، چيزی درباره مسائل فنی نمي دانند. بنابراين بايد کارگاه هايی ايجاد شود که نکات تعميراتی را با باز و بسته کردن تجهيزات پزشکي به کارآموزان بياموزد.
درواقع دانشجويان و دانش آموختگان مهندسی پزشکی بايد به طور عملی با تجهيزات پزشکی کار کرده باشند. علاوه بر اين بايد نگاه آنها نسبت به اقتصادسنجی خريد تجهيزات پزشکی نيز به عنوان مهندس پزشک بازتر شود. لذا کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی کاندیداهای مناسب شرکت در دوره های آموزشی مهندسی پزشکی هستند. این افراد با شرکت در دوره های آموزش مهندسی پزشکی و دوره تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی با کاربری انواع تجهیزات جنرال بیمارستانی و خانگی از قبیل فشار سنج، پالس اکسیمتر، نبولایزر، پمپ تشک مواج، تجهیزات معاینه عمومی، دستگاه نوار قلب، پمپ سرم و سرنگ، الکتروشوک، سرویس منوآل و یوزر منوآل تجهیزات پزشکی، ثبت شرکت های تجهیزات پزشکی، قوانین مالیاتی، نگارش فاکتور، آشنایی با اداره کل تجهیزات پزشکی(IMED) و…. به صورت عملی آشنا شده و می توانند کسب و کار خود را راه اندازی کنند. شایان ذکر است که یادگیری تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی ساده تر از تجهیزات پزشکی است و تعداد وسایل محدودتری در این حرفه مورد استفاده قرار می گیرد.
درنهایت تکنسین های تعمیر تجهیزات پزشکی از مهارت های فنی برای عیب یابی و تعمیر تجهیزات پزشکی و شناسایی منبع مشکل و تعیین بهترین راه حل استفاده می کنند. همچنین از مهارت های فنی برای خواندن و تفسیر کتابچه راهنمای فنی، شماتیک ها و نمودارها بهره برداری می کنند. از طرفی تکنسین های تعمیر تجهیزات پزشکی با بیماران، کادر پزشکی و سایر تکنسین های تعمیر ارتباط برقرار می کنند.

چگونه در دوره های مهندسی تعمیرات تجهیزات پزشکی موفق شویم؟

کسی که دوره آموزشی مهندسی پزشکی را گذرانده، به عنوان تکنسین تعمیر تجهیزات پزشکی می تواند یک حرفه سودآور با پرستیژ بالا داشته باشد. این افراد با گرفتن گواهینامه در رشته خود شروع به کار کرده و به کارفرمایان نشان می دهند که مهارت ها و دانش لازم برای انجام صحیح کار را دارند. این افراد همچنین باید در مورد آخرین فناوری ها و تکنیک های مورد استفاده در صنعت به روز باشند، چرا که این مساله به آنها به شما کمک می کند تا بهترین مراقبت ممکن را به بیماران ارائه دهند. علاوه بر این، ایجاد روابط با سایر متخصصان نیز در این زمینه مهم است و آنها می توانند مشاوره و راهنمایی در مورد چگونگی موفقیت در این زمینه رقابتی را ارائه دهند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 4.5]
ثبت نام
دیدگاه کاربران

بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها