شارژر سریع یا فست شارژ چیست؟
اگر به دنبال این هستید که شارژر سریع یا فست شارژ چیست؟ و چگونه کار میکند با ما همراه باشید . امروزه بیشتر عرضه های عمده گوشی با سرعت شارژ بهبود یافته ارائه می شوند. شارژرهای سریع چگونه کار می کنند و چگونه سرعت آنها نیز بیشتر می شود؟ در این مقاله به بررسی این نوع شارژر خواهیم پرداخت
ظهور فست شارژ
تقریباً هر گوشی پرچمدار اخیر در بازار نوعی شارژ سریع را ارائه می دهد. تولیدکنندگان معمولاً در بازاریابی جدیدترین دستگاههای خود اعدادی مانند “80٪ در 30 دقیقه” یا “شارژ کامل در کمتر از یک ساعت” را یدک می کشند. اتخاذ گسترده شارژ سریع پاسخی به افزایش استفاده از تلفن است ، به طوری که بسیاری از افراد مجبورند تلفن خود را بیش از یک بار در روز شارژ کنند. این نیز یک ضرورت است. از آنجا که هر ساله اندازه تلفن ها بزرگتر می شوند ، برای تأمین میزان مصرف برق اضافی به باتری های بزرگتری نیاز دارند. بدون شارژ سریع ، باید ساعت ها صبر کنیم تا تلفن های ما شارژ شوند. در ابتدایی ترین سطح ، شارژ سریع به سادگی افزایش تعداد وات (W) تحویل داده شده به باتری تلفن است. یک پورت اصلی USB 2.5 وات را به دستگاه متصل می کند و شارژرهای سریعتر این مقدار را افزایش می دهند. دستگاه های نسل فعلی معمولاً آجرهای قدرت 15 وات خارج از جعبه دارند. برخی از تولیدکنندگان شارژرهای 50W ، 80W و 100W در دسترس دارند. برای کاربر نهایی ، استفاده از شارژر سریع سازگار برای تلفن آنها ساده است. با این حال ، برای تولید کنندگان ، این ساده نیست که از آجر قدرت بالاتر وات استفاده کنید
فرآیند شارژ سریع
قبل از ادامه کار ، شما باید یک فرمول ساده را یادداشت کنید. وات یا توان در نتیجه جریان (A یا آمپر) در ولتاژ (V یا ولت) ضرب می شود. جریان مقدار جریان الکتریکی منتقل شده است ، در حالی که ولتاژ نیرویی است که این جریان را به جلو سوق می دهد. بنابراین ، شارژ 3A / 5V قدرت 15 وات را تحویل می دهد. نکته ای که مشاهده خواهید کرد این است که بسیاری از تولیدکنندگان توانایی خود را برای انجام شارژ جزئی جزئی از جمله توانایی شارژ 50-80٪ از باتری را در عرض نیم ساعت بیان می کنند. این به دلیل روشی است که باتری لیتیوم یون قابل شارژ در داخل تلفن ها انرژی خود را دریافت می کند. اگر تاکنون نحوه پر شدن باتری را کنترل کرده باشید ، متوجه می شوید که سرعت شارژ با گذشت زمان به تدریج کندتر می شود. فرآیند شارژ را می توان به سه قسمت تقسیم کرد. برای اطلاعات بیشتر نمودار “شکل 1: مراحل شارژ لیتیوم یون” نگاهی بیندازید. به طور خلاصه ، این چیزی است که نشان می دهد:
مرحله 1 – جریان ثابت: ولتاژ به سمت اوج خود افزایش می یابد ، در حالی که جریان در سطح بالا ثابت می ماند. این مرحله ای است که به سرعت انرژی زیادی به دستگاه منتقل می شود.
مرحله 2 – اشباع: این مرحله ای است که ولتاژ به اوج خود رسیده و جریان افت می کند.
مرحله 3 – قطره قطره / توپینگ: باتری کاملاً شارژ شده است. در این مرحله ، برق یا به آرامی کاهش می یابد ، یا با مصرف باتری تلفن به طور دوره ای “کمترین مقدار” شارژ می شود.
میزان قدرت و طول هر فرآیند به استاندارد شارژ سریع بستگی دارد. استاندارد یک فرایند شارژ ثابت است که مربوط به یک دستگاه خاص ، شارژر و توان خروجی است. تولیدکنندگان مختلف استانداردهای مختلف شارژ را ایجاد می کنند که قادر به تغییر خروجی و زمان شارژ هستند.
اگر به دنبال شغلی پردرآمد هستید آموزش تعمیرات موبایل را از دست ندهید.
استانداردهای شارژ سریع
در اینجا چندین استاندارد شارژ سریع که در تلفن های همراه اعمال شده است:
تحویل برق USB: هر تلفن همراه دارای یک کابل شارژ است که از USB استفاده می کند – در انتهای دیگر حتی کابل های لایتنینگ برای آیفون های اپل نیز دارای اتصال USB هستند. USB 2.0 که از دو دهه قبل یکی از مشخصات معمول آن است ، حداکثر توان تولیدی آن 2.5 وات است. از آنجا که نیازی به درگاه های USB برای تأمین انرژی بیشتر است ، استاندارد USB-PD ایجاد شد. حداکثر خروجی USB-PD 100W است و برای مجموعه وسیعی از دستگاه ها از جمله بیشتر تلفن های همراه پرچمدار استفاده می شود. همه دستگاه های USB 4 دارای فناوری USB-PD هستند که امیدوارم به استاندارد سازی این امر کمک کند.
Qualcomm Quick Charge: کوالکام پرکاربردترین چیپ ست برای دستگاه های پرچمدار اندرویدی است و جدیدترین پردازنده های آنها با استاندارد اختصاصی Quick Charge سازگاری داخلی دارند. جدیدترین Quick Charge 4+ حداکثر توان خروجی 100 وات دارد.
شارژ سریع تطبیقی سامسونگ: این استاندارد توسط دستگاه های سامسونگ ، به ویژه خط Galaxy آنها مورد استفاده قرار می گیرد. این استاندارد حداکثر توان خروجی 18 وات دارد و به طور خودکار سرعت شارژ را تغییر می دهد تا طول عمر باتری را حفظ کند.
OnePlus Warp Charging: OnePlus از استاندارد اختصاصی Warp Charging استفاده می کند که دستگاه های آنها را تا 30 وات شارژ می کند. به جای افزایش ولتاژ مانند بسیاری از استانداردهای دیگر ، برخلاف سایر گزینه های موجود در این لیست ، شارژ تمام سرعت 30 وات نیز موجود است.
Oppo Super VOOC Charging: اوپو از استاندارد اختصاصی استفاده می کند که دستگاه های آنها را تا 50 وات شارژ می کند.
اکثر شرکت هایی که فناوری شارژ خود را ندارند از USB-PD یا Qualcomm Quick Charge استفاده می کنند یا آن را با دستگاه خاص خود سازگار می کنند. شرکت هایی مانند اپل ، ال جی ، سامسونگ و گوگل از این استانداردها برای گوشی های شاخص خود استفاده می کنند. بیشتر این راه حل ها با افزایش ولتاژ آداپتورهای خود سرعت شارژ را افزایش می دهند. بیشتر از همه راه حلهای Oppo و OnePlus است که جریان را به جای ولتاژ افزایش می دهد. شارژ سریع با این دستگاه ها نیاز به استفاده از کابل های اختصاصی آنها دارد.
مطالب مرتبط:
آینده شارژر ها چگونه خواهد بود؟
فناوری شارژ به طور مداوم بهتر و بهتر می شود ، زیرا تولید کنندگان همچنان سرعت شارژ را افزایش می دهند. در چند سال آینده ، شرکت های بیشتری با فناوری شارژ آزمایش می کنند و استانداردهای جدیدی در صنعت ظهور می کنند. با این حال ، به احتمال زیاد در اکثر این استانداردها از USB-PD به عنوان ستون فقرات استفاده می شود. همچنین ظهور شارژ سریع بی سیم وجود دارد. انتقال مقدار زیادی نیرو به صورت بی سیم می تواند بدون مدیریت حرارتی مناسب خطرناک شود. شارژ بی سیم هنوز به طور قابل توجهی کندتر از سیم است ، زیرا شرکت های فناوری هنوز در حال بررسی نحوه مدیریت گرما هستند. به همین دلیل شرکت هایی مانند وان پلاس شارژ بی سیم 30 وات را منتشر کرده اند که طرفداران زیادی دارند تا جریان هوای کافی را تأمین کنند.