مجتمع فنی تهران پایتخت
ثبت نام

اگر گوشی موبایل، بنا به هر دلیلی، با آب یا مایعات دیگر در تماس قرار گرفت، مهم‌ترین عاملی که می‌تواند گوشی موبایل آب خوردۀ شما را نجات دهد، سرعت عمل و انجام اقدامات صحیح و مناسب از سوی شما است. علت حساسیت بالای گوشی موبایل، در برابر آب خوردگی این است که این گوشی‌ها، از قطعات الکترونیکی حساس و ظریفی ساخته شده‌اند. آب، رسانای الکتریکی است و می‌تواند در مدارهای این قطعات، اتصالِ کوتاه، ایجاد کند. این اتصالِ کوتاه، می‌تواند منجر به سوختن قطعات الکترونیکی و بروز اختلال در عملکرد آن شود.

برای جلوگیری از وقوع این اتفاق، می‌توانبم توجه به نکاتی را به شما توصیه کنیم که تا حد امکان، از برخورد و تماس گوشی موبایل با آب، پیشگیری می‌کند: نکتۀ اول، گوشی موبایل خود را همه جا، با خود به همراه نداشته باشید؛ نکتۀ دوم، گوشی موبایل را در جای مطمئن قرار دهید؛ نکتۀ سوم، همواره از تمیز و خشک بودن محل قرار دادن گوشی موبایل، مطمئن شوید؛ نکتۀ چهارم، با دست خیس، از گوشی موبایل خود استفاده نکنید؛ و نکتۀ پنجم، زیر باران، از گوشی موبایل استفاده نکنید. در هر صورت، فرض کنید که گوشی موبایل شما، بنا به هر دلیل، با آب یا مایعات دیگر، در تماس قرار گرفته است؛ برای اینکه گوشی موبایل آب خورده و خیس شدۀ خود را نجات دهید، باید هر چه سریع‌تر، با اقدام مناسب، گوشی موبایل را از آب یا محلی که خیس است، خارج کنید.

بعد از خارج کردن گوشی موبایل آب خورده، باید اقدامات صحیح دیگری از این قبیل انجام دهید: اقدام اول، خارج کردن گوشی موبایل از آب؛ اقدام دوم، خشک کردن بدنۀ گوشی موبایل؛ اقدام سوم، خارج کردن باتری (در صورت امکان)؛ اقدام چهارم، خاموش کردن گوشی موبایل؛ و اقدام پنجم، قرار دادن گوشی موبایل در کیسۀ برنج. اگر با انجام موارد فوق بعد از خیس شدن گوشی موبایل، همچنان دستگاه روشن نشد و مطمئن شدید که یک مشکل سخت‌افزاری در آن به وجود آمده است، باید از یک تعمیرکار خوب و ماهر، برای بررسی دستگاه و انجام تعمیرات، کمک بخواهید. فراموش نکنید که همیشه، پیشگیری بهتر از درمان است و تماس گوشی موبایل با آب، از اتفاق‌هایی محسوب می‌شود که تقریباً در تمامی اوقات، امکان پیشگیری از وقوع آن، وجود دارد.

بیشتر بدانید:

اگر در شرایط خاص و بنا به هر دلیل گوشی موبایل، با آب در تماس قرار گرفت، چکار باید کرد؟ تصور کنید گوشی موبایل خود را بر روی میز قرار داده‌اید؛ ناگهان متوجه می‌شوید که مقدار زیادی آب روی میز ریخته است و شما ناخودآگاه، گوشی خود را روی آن قرار داده‌اید! یا تصور کنید گوشی از جیب شما افتاده و درون آب فرو رفته باشد یا پارچ آب، روی آن سرازیر شده است! تمام این حالت‌ها، از حالات شایعی هستند که هر روز برای کاربران زیادی اتفاق می‌افتند. اگر در شرایط این چنینی قرار گرفتید، مهم‌ترین عاملی که می‌تواند گوشی موبایل آب خوردۀ شما را نجات دهد، سرعت عمل و انجام اقدامات صحیح و مناسب از سوی شما است. در این مقاله، قصد داریم به طور جامع، اقدامات صحیح و مناسبی را برای شما شرح دهیم که باید برای نجات دادن موبایل آب خورده، از آن‌ها استفاده کنید.

علت حساسیت بالای گوشی موبایل، در برابر آب خوردگی

قبل از اینکه به صحبت در رابطه با موضوع اصلی این مقاله بپردازیم، بهتر است روشن کنیم که چرا گوشی‌های موبایل، به شدت در برابر آب خوردگی و تماس با مایعات، حساس هستند؟ دلیل این امر، تقریباً واضح است؛ به این دلیل که گوشی‌های موبایل از قطعات الکترونیکی حساس و ظریفی ساخته شده‌اند. آب، رسانای الکتریکی است و می‌تواند در مدارهای این قطعات، اتصالِ کوتاه، ایجاد کند. این اتصالِ کوتاه، می‌تواند منجر به سوختن قطعات الکترونیکی و بروز اختلال در عملکرد آن شود. حتی نفوذ یک قطره آب به داخل قاب گوشی‌های موبایل و تماس آن با قطعات الکترونیکی مثل مادربرد و سایر مدارهای آن، می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

اما هنگامی که در مورد موبایل آب خورده یا خیس شده صحبت می‌کنیم، منظور ما، فقط آب معمولی نیست؛ خیلی از مایعات دیگر هم می‌توانند عملکردی مشابه با آب معمولی را داشته باشند. بنابراین، همیشه باید مراقب باشید که گوشی شما در تماس با آب و سایر مایعات، قرار نگیرد. حتی اگر گوشی شما، ضد آب است و از استاندارد سِری IP پشتیبانی می‌کند، باز هم به شما توصیه می‌کنیم که این موضوع را جدی بگیرید. شما از این طریق می‌توانید حد امکان، از برخورد و تماس موبایل خود با آب، جلوگیری کنید. ما حتی توصیه داریم با دست خیس و نمناک هم از گوشی موبایل خود استفاده نکنید؛ چون حتی همین مسئله هم می‌تواند به آن آسیب برساند.

پیشگیری، بهتر از درمان!

همیشه می‌گویند که “پیشگیری، بهتر از درمان است”؛ بنابراین، اگر از موبایل خود مراقبت کنید و مانع خیس شدن آن شوید، بهترین اقدام را در این زمینه انجام داده‌اید. با توجه به برخی از نکات خاص، می‌توان تا حد زیادی این کار را انجام داد. نکاتی مهمی که عموماً بی‌توجهی به آن‌ها، می‌تواند منجر به بروز اتفاق‌هایی مثل خیس شدن گوشی موبایل و افتادن آن در آب شود، به این شرح هستند:

نکتۀ اول، گوشی موبایل خود را همه جا، با خود به همراه نداشته باشید

خیلی از افراد بنا به دلایل نامعلوم، همیشه و در هر شرایطی، گوشی موبایل خود را همراهشان حمل می‌کنند! به عنوان مثال، واقعاً دلیلی ندارد که گوشی موبایل را با خود، به حمام یا سرویس بهداشتی ببرید. حمل گوشی موبایل در این مکان‌ها، به شدت احتمال خیس شدن آن و بروز اتفاق‌هایی مثل افتادن گوشی در آب را افزایش می‌دهد.

نکتۀ دوم، گوشی موبایل را در جای مطمئن قرار دهید

مسئلۀ مهم بعدی که توصیه داریم به آن توجه کنید، به قرار دادن گوشی موبایل در مکانی مطمئن، مربوط می‌شود. به عنوان مثال، تصور کنید که به گردش یا پیک‌نیک رفته‌اید. در این شرایط در مواقعی که به گوشی نیاز ندارید، آن را در خودرو قرار دهید؛ حداقل اینکه، گوشی را در جیب پشت یا جیب پیراهن خود قرار ندهید؛ به این علت که هر لحظه، احتمال افتادن و شکستن آن یا حتی غوطه‌ور شدن در آب وجود دارد. جیب جلوی شلوار، بهترین مکان برای قرار دادن گوشی موبایل است.
بیشتر بدانید:

نکتۀ سوم، همواره از تمیز و خشک بودن محل قرار دادن گوشی موبایل، مطمئن شوید

بارها اتفاق افتاده است که کاربر، گوشی موبایل خود را بر روی میز یا کنار سینک ظرفشویی قرار داده و بعد از چند دقیقه، تازه متوجه می‌شود که گوشی را دقیقاً در مکانی قرار داده است که قبلاً خیس بوده و آب زیادی در آن بخش جمع شده است. بنابراین همیشه، قبل از اینکه گوشی موبایل خود را در مکان خاصی قرار دهید، از تمیز و خشک بودن آن مکان اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، مطمئن شوید در طی چند دقیقه‌ای که گوشی خود را در آن مکان قرار می‌دهید هم، آب و مایعات در آن جمع نخواهد شد.

نکتۀ چهارم، با دست خیس، از گوشی موبایل خود استفاده نکنید

شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد؛ اما استفاده از گوشی‌های موبایل با دست خیس هم می‌تواند منجر به آسیب دیدن آن‌ها و بروز مشکلاتی مثل خرابی ناشی از آب خوردگی شود. البته این مشکل در گوشی‌های جدید و رده بالایی که از استاندارد IP67 یا IP68 پشتیبانی می‌کنند کمتر دیده می‌شود؛ اما به منظور پیشگیری، بد نیست که به این نکته هم توجه داشته باشید و تا حد امکان، با دست خیس، از موبایل خود استفاده نکنید.

نکتۀ پنجم، زیر باران، از گوشی موبایل استفاده نکنید 

نکتۀ آخری که توصیه داریم برای محافظت از گوشی موبایل خود و جلوگیری از خیس شدن آن، به آن توجه کنید، به عدم استفاده از موبایل در آب و هوای بارانی، مربوط می‌شود. برخورد قطرات باران، با شدت زیاد با بدنۀ گوشی موبایل، می‌تواند باعث شود که برخی از ذرات آب، به داخل قاب آن نفوذ کنند؛ این امر، خود می‌تواند منجر به بروز اتصال کوتاه و در نتیجه، خراب شدن گوشی موبایل شود. اگر در مناطقی زندگی می‌کنید که آب و هوای بارانی دارد، حتماً به این موضوع، توجه ویژه‌ای داشته باشید.
با توجه کردن به موارد فوق‌الذکر، به میزان زیادی، می‌توانید از بروز مشکل آب خوردگی در گوشی موبایل و تماس آن با سایر مایعات، جلوگیری به عمل آورید. به جرأت می‌توانیم بگوییم که تقریباً در 95 درصد مواقعی که کاربران برای تعمیر موبایل آب خوردۀ خود، به فرد تعمیرکار مراجعه می‌کنند، یکی از عوامل و دلایل بالا، منجر به خراب شدن گوشی موبایل آن‌ها شده است.

نجات گوشی موبایل آب خورده و مراحل انجام آن

در هر صورت، فرض کنید که گوشی موبایل شما، بنا به هر دلیل، با آب یا مایعات دیگر، در تماس قرار گرفته است؛ به عبارتی، شما به نوعی در عمل انجام شده قرار گرفته‌اید و کار از کار گذشته‌ است. در این شرایط، تکلیف شما چیست؟ چطور باید گوشی موبایل آب خورده و خیس شدۀ خود را نجات دهید؟ در مواقع این چنینی، این دو عامل، از عوامل سرنوشت‌ساز در این زمینه محسوب می‌شوند: مورد اول، سرعت عمل شما؛ و مورد دوم، انجام اقدامات صحیح و مناسب از سوی شما؛

برای اینکه در انجام این کار، سرعت عمل بالایی داشته باشید، باید خونسردی خود را حفظ کنید؛ در عین حال، سعی کنید هر چه سریع‌تر، با اقدام مناسب، گوشی موبایل را از آب یا محلی که خیس است، خارج کنید. بعد از خارج کردن گوشی موبایل آب خورده، باید اقدامات صحیح دیگری نیز انجام دهید. این اقدامات، در ادامۀ این مطلب، شرح داده می‌شوند که به این صورت خواهند بود:

اقدام اول، خارج کردن گوشی موبایل از آب

در اولین قدم، باید هر چه سریع‌تر، گوشی موبایل خود را از آب خارج کنید. هر چقدر که سریع‌تر این کار را انجام دهید، شانس خراب نشدن گوشی موبایل و احتمال نجات دادن آن، بیشتر خواهد بود. اگر گوشی موبایل در آب غوطه‌ور شده است، سعی کنید خیلی سریع، آن را از داخل آب خارج کنید و برای این کار، حتی یک لحظه هم، زمان را از دست ندهید.

اقدام دوم، خشک کردن بدنۀ گوشی موبایل

به محض اینکه گوشی موبایل را از داخل آب خارج کردید، بدنۀ اصلی آن را با یک پارچۀ مناسب، خشک کنید. در این مرحله هم، سرعت و دقت عمل شما، از اهمیت بالایی برخوردار است. در انجام این کار، سعی کنید همۀ بخش‌های بیرونی و بدنۀ اصلی گوشی موبایل را کاملاً خشک کنید.

اقدام سوم، خارج کردن باتری (در صورت امکان)

اگر گوشی شما، از آن دسته گوشی‌های موبایلی است که قاب پشت آن، قابلیت جداسازی دارد و دسترسی به باتری با استفاده از این کار امکانپذیر است، قاب پشت گوشی را باز کرده و به سرغت باتری آن را خارج کنید؛ سپس، بخش درونی گوشی را با یک پارچۀ مناسب، به طور کامل تمیز و خشک کنید. در انجام این مرحله، دقت عمل شما از اهمیت بالایی برخوردار است. باید سعی داشته باشید که همۀ بخش‌های ریز و درزهای قاب گوشی را هم تمیز و خشک کنید.

اقدام چهارم، خاموش کردن گوشی موبایل

اگر گوشی موبایل شما، باتری جداشدنی ندارد و دسترسی به باتری آن امکانپذیر نیست، به سرعت آن را خاموش کنید. خاموش کردن گوشی موبایل، باید با انجام کمترین دستورات و در طی سریع‌ترین زمان ممکن، انجام شود. برای این منظور، دکمۀ پاور موبایل خود را فشار داده و کمی نگه دارید؛ در صورت نیاز، اِسلایدر مربوط به خاموش شدن دستگاه را هم از روی نمایشگر گوشی موبایل انتخاب کنید تا خاموش شود. اگر گوشی شما خاموش شده باشد، احتمال اینکه آسیب دیده باشد بالا است؛ ولی با این حال، امید خود را از دست ندهید و مراحلی که ذکر می‌کنیم را انجام دهید.

اقدام پنجم، قرار دادن گوشی موبایل در کیسۀ برنج

برنج، یک خاصیت عجیب و بسیار جالب دارد که مربوط به جذب نم و رطوبت می‌شود. اگر گوشی موبایل خود را در داخل یک کیسۀ برنج قرار دهید، تقریباً تمام رطوبت و نَمی که به داخل آن نفوذ کرده است، از بین می‌رود. توصیه می‌کنیم که گوشی موبایل آب خورده را با توجه به شدت آب خوردگی، طی مدت زمانِ 12 تا 48 ساعت در داخل کیسۀ برنج قرار دهید. اگر گوشی موبایل شما، قاب جدا شدنی دارد، باتری و قاب پشت گوشی را از آن جدا کنید و سپس، گوشی را در داخل کیسۀ برنج قرار دهید. در ادامه، صبور باشید تا چند ساعتِ گفته شده، سپری گردد. دقت کنید که بهتر است گوشی موبایل، به طور کامل در برنج، غوطه‌ور شود.

بعد از سپری شدن مدت زمان مورد نیاز، گوشی موبایل را از داخل کیسۀ برنج خارج کرده و در صورت نیاز، باتری آن را وصل کرده و آن را روشن کنید. به احتمال زیاد در این شرایط، گوشی موبایل شما روشن می‌شود و با خیس شدن گوشی، منجر به آسیب دیدن آن، نشده است. اگر بنا به هر دلیلی، گوشی موبایل شما با انجام موارد فوق روشن نشد، مطمئن باشید که در اجزای سخت افزاری آن، اختلال ایجاد شده است؛ بنابراین، یک تعمیرکار ماهر و با تجربه، باید وضعیت گوشی موبایل شما را بررسی کند.

تعمیرات گوشی موبایل آب خورده و دردسرهای آن

اگر با انجام موارد فوق بعد از خیس شدن گوشی موبایل، همچنان دستگاه روشن نشد و مطمئن شدید که یک مشکل سخت‌افزاری در آن به وجود آمده است، باید از یک تعمیرکار خوب و ماهر، برای بررسی دستگاه و انجام تعمیرات، کمک بخواهید. دقت کنید تعمیرکاری که قرار است یک گوشی موبایل آب خورده را تعمیر کند، باید از تجربۀ بالایی برخوردار بوده و با انواع روش‌های عیب‌یابی قطعات الکترونیکی موبایل، به طور کامل آشنا باشد تا بتواند قطعات معیوب را شناسایی و در صورت نیاز، آن‌ها تعمیر یا تعویض کند.

متأسفانه، همۀ تعمیرکاران موجود در بازار موبایل، توانایی عیب‌یابی قطعات گوشی‌های موبایل، بررسی دقیق آن‌ها و تعمیرشان را ندارند. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم حتماً از یک تعمیرکار که دوره های تعمیرات موبایل را گذرانده باشد برای انجام تعمیر موبایل آب خوردۀ خود، درخواست کنید.

یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در تعمیر گوشی موبایل آب خورده با آن رو به رو خواهید شد، به مشخص نبودن هزینۀ تعمیرات، مربوط می‌شود. طبیعتاً از آنجایی که شخص تعمیرکار نمی‌داند چه قطعاتی در گوشی موبایل سوخته‌اند و یا آسیب دیده‌اند، نمی‌تواند قبل از باز کردن اجزای آن، دربارۀ هزینۀ تعمیر گوشی، نظر قطعی داشته باشد؛ اما در مجموع، به طور کلی خراب شدن گوشی‌ها در اثر آب خوردگی، به این صورت است که فقط یک قطعه از آن آسیب نمی‌بیند و چندین قطعه دچار مشکل می‌شوند؛ این مسئله خود، منجر به افزایش هزینۀ تعمیرات خواهد شد و برای کاربران، موضوع جالبی به نظر نمی‌رسد. بنابراین، اگر می‌خواهید با این همه دردسر مواجه نشوید، به مواردی که برای پیشگیری از تماس گوشی موبایل با آب اشاره کردیم، دقت کنید و همواره آن‌ها را جدی بگیرید. فراموش نکنید که همیشه، پیشگیری بهتر از درمان است. تماس گوشی موبایل با آب، از اتفاق‌هایی محسوب می‌شود که تقریباً در تمامی اوقات، امکان پیشگیری از وقوع آن، وجود دارد.
جمع‌بندی
همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله به طور کامل به بررسی گوشی موبایل آب خورده و راهکارهایی پرداختیم که در زمان خیس شدن گوشی موبایل، باید از آن‌ها برای رفع این مشکل و مقابله با شرایط بعدی به وجود آمده ناشی از آن، استفاده کرد. فراموش نکنید که در زمان تماس گوشی موبایل با آب، دو عاملِ “سرعت عمل” و “انجام اقدامات مناسب”، از مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند در نجات گوشی موبایل آب خوردۀ شما، نقش بسیار پر رنگی را داشته باشند. مشاغل فنی زیادی وجود دارند که برای شروع نیاز به سرمایه زیادی ندارند و شما میتوانید در دوره ای کوتاه به سود بالایی برسید در صورت علاقمندی ما برای شما شغل های فنی را در مقاله ی  “پنج شغل فنی با سرمایه کم و درامد بالا “معرفی کردیم.
بیشتر بدانید:
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
hasan veisi
نویسنده: hasan veisi
تعداد نوشته ها:322

خلاصه از نویسنده: به عنوان یکی از اعضای تیم تهران پایتخت هستم

دیدگاه کاربران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مشابه
© تمامی حقوق برای تهران پایتخت محفوظ میباشد.