آموزش رایگان سخت افزار موبایل
در این مقاله به شناخت قطعاتی دیگر ازسخت افزار مثل میکروفون،کپسول واسپیکر گوشی ونحوه عیب یابی وتعمیر آن ها می پردازیم،درادامه با ماهمراه باشید.
اگر به دنبال شغلی پردرآمد هستید آموزش تعمیرات موبایل را از دست ندهید.
کپسول گوشی چیست؟
کپسول گوشی قطعه ای بسیار مهم در موبایل است.کپسول گوشی همان قطعه ای است که موجب می شود تا شما هنگام مکالمه با تلفن صدای مخاطب را بشنوید.محل قرارگیری کپسول درقسمت بالای گوشی است و درهمه موبایل ها همین جایگاه را داردو هیچ فرقی درهیج گوشی ای ندارد.
تنها تفاوت کپسول گوشی با اسپیکر فقط ازلحاظ اندازه آن است که کوچکتر ازاسپیکر می باشد.
تست سلامت کپسول چطور انجام می شود؟
برای اینکه متوجه شویم کپسول گوشی خراب است یا خیر به وسیله مولتی متر این کاررا انجام می دهیم که در این کار رنج مولتی متر شما باید روی 200 اًهم باشد.
آموزش تعمیرات اپل به صورت تخصصی در مجتمع فنی تهران پایتخت به همراه مدرک معتبر سازمان فنی حرفه ای کشور.
مولتی متر بر دونوع است :
- مولتی متر آنالوگ که قدیمی هستند وبه صورت دستی می توانید آن را روی رنج مشخصی مثلا 200 بگذارید.
- مولتی متر دیجیتال که دیگر لازم به تنظیم دستی ندارند زیرا به صورت اتومات هستند وفقط کافیه آن را روی درجه یا همان نمای اهم بگذارید.
زمانی که مولتی متر راتنظیم کردید وآن راروی رنج اهم گذاشتید،دو سرمولتی متر(پراب)را برداریدو به دوسر قسمت سوکت های کپسول گوشی وصل کنید ،در این مرحله باید اهمی بین30 تا35 به شما بدهد که دراینجا اگر اهم داده شده کمتر از30 وبیشتر از35 باشدبه این معنا است که کپسول گوشی خراب و به اصطلاح دِپ شده است. همانطور که گفتیم کپسول درقسمت بالا گوشی قرارگرفته و 2 پایه نازک پِلِید های فلزی طلایی رنگ دارد؛برای تست کردن آن باید دو سر پراب را برکانکتور بگذاریم تا یک عددی بین 30تا35 به ما بدهد.
نکته 1:
دقت داشته باشید تا دراین بخش به آرامی و باصبرکار را انجام دهید تا آهن ربایی که درکپسول وجود دارد با چسبیدن به نوک سوزن پراب در کارتان مشکل ایجاد نکند.
بلندگو چیست؟
قطعه ای که برای مکالمه و اکثر برای پخش موسیقی کاربرد دارد.کمتر زمانی پیش می آید که از بلندگو یا اسپیکر گوشی برای مکالمه کردن استفاده شود زیرا اسپیکر برای این امر تعبیه نشده و کیفیت آن برای پخش موزیک بهتر ازمکالمه است.
تست سلامت بلندگو چطورانجام می شود؟
تست بلندگو نیز همانند تست کپسول گوشی است،به این صورت که مولتی متر را روی تست یارنج اهم می گذارید، زمانی متوجه سلامت اسپیکر خواهید شد که رنج اهم بدست آمده بین4 الی 39 باشد اگر کمتر ازعدد4 یا بیشتر ازعدد 39 بود یعنی اسپیکر سوخته است.
نکته 2:
به خاطر داشته باشید که شمای فنی اسپیکر درنقشه با کلمه Bنشان داده می شود.
شماتیک چیست؟
نحوه نقشه خوانی برد موبایل راشماتیک می گویند که بدون داشتن آن برای تعمیر موبایل نمی توانید جای قطعات را به درستی تشخیص دهید زیرا هر موبایل شمای فنی خاص خود را دارد.
اگر به دنبال شغل فنی و پردرآمد هستید ما به شما آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی را پیشنهاد میکنیم.
شکل اسپیکر همیشه دایره نیست و دربرخی از گوشی ها مستطیل شکل است که توسط دوتا سیم به برد اتصال داده شده است.و توجه داشته باشید که جای آن همیشه روی برد نیست و دربرخی از تلفن ها روی قاب موبایل قرار می گیرد دقت داشته باشید که با کپسول گوشی اشتباه نگیرید زیرا از نظر شکل ظاهری بسیار به هم شباهت دارند با این تفاوت که اسپیکر ها ازکپسول موبایل بزرگتر هستند.اسپیکرها توسط دورشته سیم مثبت ومنفی یاقرمز ومشکی روی برد،قلع کاری یالحیم شده اند.
نحوه تست سلامت اسپیکرها چگونه است؟
پراب قرمز همان پایه مثبت وپراب مشکی همان پایه منفی است که هنگام اتصال باید عددی بین 4 تا39 اهم را روی مولتی متر به ما نشان دهد هرعددی که پایین تراز4 یابیشتر از39 نمایش داده شود یعنی اسپیکر مشکل دارد.
میکروفون چیست وکاربرد آن درگوشی چه می باشد؟
قطعه ای که به عنوان یکی ازمسیرهای ورودی گوشی است که وظیفه دریافت صدا هنگام مکالمه و یاضبط صدا را برعهده دارد.کار میکروفون ها تبدیل سیگنال های آنالوگ به سیگنال های الکتریکی می باشد.شماتیک فنی میکروفون ها درهمه موبایل ها یکی می باشد.
انواع میکروفون
همچنین بخوانید:
آموزش تعمیرات تبلت
دوره تخصصی تعمیرات هارد موبایل
آموزش تعمیرات نرم افزاری موبایل
میکروفون ها انواع زیادی دارند اما دو مدل از آن ها بیشتر درگوشی های موبایل استفاده می شوند.
- میکروفون های دیجیتال که دراکثر گوشی های هوشمند امروزه موجود دربازار به کاررفته است که درواقع یک بسته ازمیکروفون خازنی ویک مبدل است وخروجی آن نیزدیجیتال است.میکروفون های دیجیتالی از زیر به بردقلع کاری می شوند و میچسبند.
نکته 3:
دقت داشته باشید به هیچ وجه به این میکروفون ها حرارت مستقیم داده نشود.
- میکروفون های خازنی که از قدیمی ترین نوع میکروفون ها هستند که هنوز هم با گذشت زمان طولانی کیفیت خود راحفظ کرده اند وجایگاه بسیار خوبی دارند و دلیل آن ضبط صدای واضح و با کیفیت است.
میکروفون،کپسول وبلندگو گوشی همه از یک جنسیت ساختاری برخوردارند.درواقع القایی ازسیم پیچ یا سیم لاکی بردور هسته ای ازهوا (خلاء) ویا آهن ربا هستند.
زمانی که می خواهید میکروفونی را که فاقد سیم است را روی برد توسط قلع کاری نصب کنید،دقت داشته باشید که سیم کشی را اگر ازبالا به صورت مستقیم انجام دهید،سوختن میکروفون شما حتمی است.که در
اثر ادمای زیاد سیم های لاکی بسیار نازکی که در میکروفون وجود دارند ،باعث ذوب شدن روکش لاک می شود که درواقع سیم ها باهم اتصالی کوتاهی میکندد و میکروفون را خراب می کنند.
تست سلامت میکروفون ها چطور انجام می شود؟
بازهم برای تست سلامت این بخش نیز ازمولتی متر استفاده می شود که برای اینکه متوجه سلامت آن شویم باید از طرفی اهمی بین 400 الی 800و ازطرف دیگر اهمی بالای عدد 1000 را به ما نشان دهد (حتی عدد 1).
نکته 4:
در الکترونیک برعکس ریاضیات که عدد1،عدد کمی است،در الکترونیک عدد 1،مقداری بالا و بی نهایت است.
نکته 5:
همانطور که گفته شد،کپسول گوشی درقسمت بالا ومیکروفون قسمت پایین گوشی است اما اگر پشت برد موبایل را نگاه کنید میبینید که یک میکروفون درقسمت بالا قرار دارد، این میکروفون برای دوربین جلو است و وظیفه آن ضبط صدا هنگام فیلمبرداری با دوربین جلو می باشد که در اکثر گوشی های هوشمند امروزه از این نوع میکروفون استفاده می شود.