مجتمع فنی تهران پایتخت
ثبت نام

IC فلش قطعه ای که درتمامی دستگاه های صوتی و تصویری به کار گرفته می شود.آی سی ای که روی برد ما قرار دارد ودر این مقاله در موردش توضیح می دهیم،آی سی هشت پایه است به شماره 24 یا 25.محل قرارگیری آی سی همیشه در کنار CPU است،CPU یک خنک کننده بزرگ دارد که به راحتی می توان آی سی و آن را تشخیص داد.


اگر به دنبال شغلی پردرآمد هستید پس حتما در دوره های آموزش تعمیرات کامپیوتر و آموزش تعمیر لپ تاپ شرکت کنید و پس از پایان دوره مدرک معتبر از سازمان فنی حرفه ای کشور دریافت کنید.


چگونه بفهمیم آی سی فلش مشکل دارد؟

زمانی که برنامه آی سی بپرد علائمی برای دستگاه نمایان می شود؛مثل:

  • امکان دارد تصویر روی بوت گیر کند و بالا نیاید
  • چراغ سبز وقرمز دستگاه روشن می شود
  • یا امکان دارد هیچ عکس العملی نشان ندهد

تقزیبا در تمامی لوازم صوتی وتصویری مشکل آی سی برنامه به همین صورته یا کلا تصویربالا نمیادو یا روی بوت گیر می کند. جداکردن آی سی از روی برد IC ای که در این برد میبینید،آی سی SMD است و برای جدا کردن آن از روی صفحه برد باید از هیتر وخمیرقلع وفلکسی کمک بگیرید.

برای در آوردن آی سی ابتدا مقداری خمیرفلع یا فلکسی روی پایه های آی سی میزنیم،برای این کار دمای هیتر را روی حدودا 270درجه تا 290 درجه تنظیم می کنیم و صبر می کنیم تا هیترگرم شود. تا حد امکان هیتر را نزدیک پایه ها نگه دارید و کاملا اطراف آی سی را باهم حرارت یکسان دهید.در انجام اینکار عجله نداشته باشید زیرا باید آی سی از همه طرف به خوبی گرما ببیند و خمیرقلع آب شود تا به راحتی از روی برد جدا شود.

بعد ازینکه آی سی را جدا کرددیم با پنس بر میداریم و محل قرارگیری آن را با تینر و دستمال کاغذی به خوبی تمیز می کنیم تا ردی از چربی خمیرقلع نماند.

فلش کردن IC بایوس لپ تاپ

نکته:

در این مرحله به هیچ عنوان از مسواک استفاده نکنید،زیرا با این کار چربی ناشی از روغن فلکسی باقی مانده روی برد،به تمام قسمت ها انتقال پیدا می کند.

پروگرام کردن IC

پروگرامر چیست؟

پروگرامر دستگاهی است که می تواند به تنهایی یا با کمک کامپیوتر،به تغییرتنظیمات و برنامه ریزی مجدد قطعات الکترونیکی ای که برنامه پذیرباشند، بپردازد.و برای فلش کردن آی سی و انتقال برنامه به آی سی از آن استفاده می کنیم.

لپ تاپ” width=”565″ height=”388″ />

انواع پروگرامر

پروگرامر ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • پروگرامر های تخصصی

این دسته از پروگرامر ها تنها برای قطعاتی که تخصصی هستند و گروه خاصی از آنها استفاده می کنند ارائه می شوند.

  • پروگرامرهای عمومی یا (یونیورسال)

این دسته ازپروگرامرها برای انواع قطعات مورد استفاده قرارمی گیرند.

در ادامه برنامه ریزی آی سی، باید آی سی را به پروگرامر متصل کنید،همانطور که در بالا گفته شد برای انجام این کار می توانید از انواع پروگرامر های موجود در بازار با هرمدل و قیمتی استفاده کنید به شرطی که بتواند حافظه آی سی موردنظرشما را فلش کند.


اگر به دنبال آموزش ICDL  هستید ما در مجتمع فنی تهران پایتخت با مجرب ترین اساتید در زمینه اموزش icdl منتظر شما عزیزان هستیم.


پروگرامری که درتصویر میبینید سوکت آن زیف است و تنها آی سی های دیپ وارد آن می شود.برای استفاده ازین پروگرامر باید آی سی را روی خشاب جایگذاری کنید تا SMDبه DIPتبدیل شود.برای جایگذاری و برداشتن آی سی از هیتر استفاده کنید.

IC SMD ما که روی خشاب لحیم شده به کمک پایه هایی که خشاب داره از SMD تبدیل به DIPمی شود. و در ادامه با اتصال پروگرام به کامپیوتر ادامه کار و برنامه ریزی انجام می شود.برنامه های هر آی سی متفاوت است که باید از قبل برنامه مختص برای همان گیرنده خود را از اینترنت دانلود کرده وسپس به ادامه کار بپردازید.

برنامه ریختن درIC

در این مرحله از مقاله به روش برنامه ریزی در آی سی میپردازیم.توجه داشته باشید تقریبا همه برنامه هایی که برای فلش کردن آی سی وجود دارد یک شکل هستند و به شکل همین تصویری که در زیر میبینید؛گزینه ها و آیکون های همه یکسان است فقط امکان دارد تغییری در جای گزینه ها داشته باشد ولی در کل تفاوت آنچنان فاحشی نسبت به یکدیگرندارند.

در تصویر بالا می توانید صفحه برنامه را مشاهده کنید،برای شروع برنامه ریزی پس از اینکه پروگرامر را به کامپیوتر متصل کردید برنامه دانلود شده خود را کلیک و باز کنید.برخی از برنامه مثل همین برنامه که در اینجا می بینید مشخصات آی سی را به صورت خودکار شناسایی می کند و به ما نشان می دهد،اما در برخی دیگر از برنامه هااین گزینه وجود ندارد و شما باید خودتان به صورت دستی سری ساخت ،مدل و شرکت سازنده آی سی را وارد کنید.

برای اینکه مدل آی سی شما به صورت خودکار نشان داده شود،میتوانید در نوار سمت چپ برنامه همانطور که در تصویربالا می بینید روی گزینه TESTکلیک کنید تا مدل آی سی برایتان نمایان شود.

مشخصات آی سی:

  • TYPE(سری ساخت)
  • FRIM(کارخانه سازنده)
  • COMP(مدل IC)

اگر این مشخصات به صورت خودکار نشان داده نشد می توانی از طریق دستی مشخصات آی سی را وارد کنید،به این روش که در قسمت بالای سمت چپ صفحه که در شکل زیر مشخص است،مراجعه نموده و مشخصاتی که به صورت پیش فرض روی سیستم قرار دارد را انتخاب کنید.

برای ادامه کار با برنامه و فلش کردن آی سی میتوانید از پک های آموزشی ما استفاده کنید.


مطالب مرتبط:

آموزش اسمبل کامپیوتر
آموزش طراحی سایت با وردپرس

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
hasan veisi
نویسنده: hasan veisi
تعداد نوشته ها:322

خلاصه از نویسنده: به عنوان یکی از اعضای تیم تهران پایتخت هستم

دیدگاه کاربران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مشابه
© تمامی حقوق برای تهران پایتخت محفوظ میباشد.