مجتمع فنی تهران پایتخت
ثبت نام
تفاوت بین CMD و PowerShell چیست

تفاوت بین CMD و PowerShell چیست

فاطمه محمد بیگی

کاربران ویندوز می توانند بدون استفاده از Command Prompt یا PowerShell کنار بیایند. اما با ویندوز 10 و ویژگی های جدید گوشه ای ، شاید زمان آن فرا رسیده است که یاد بگیریم.

تا آنجا که به سیستم عامل مربوط می شود ، ویندوز شاید کمترین وابستگی را به خط فرمان داشته باشد. در واقع ، بسیاری از ما موفق شده ایم تا این حد پیش برویم بدون اینکه یک بار دیگر از آن استفاده کنیم. اما با گوشه ویندوز 10 ، شاید زمان آن فرا رسیده است که یاد بگیریم.

اما قبل از اینکه به آن بپردازید ، یک تفاوت قابل توجه وجود دارد که باید آن را درک کنید ، و این تفاوت بین Command Prompt و PowerShell است. از نظر ظاهری کاملاً شبیه به هم هستند اما در عمل کاملاً شبیه یکدیگر نیستند.

در اینجا آنچه شما باید در مورد این دو بدانید آورده شده است.

The Command Prompt ابتدا آمد

از ویندوز NT و بعد از آن ، ویندوز مجهز به یک مفسر خط فرمان به نام cmd.exe ، معروف به Command Prompt است. با استفاده از آن ، کاربران می توانند با استفاده از دستورات و پارامترهای متنی با سیستم عامل ارتباط برقرار کنند.

اما در حالی که Command Prompt اول بود ، اولین نبود. نسخه های قبلی سیستم عامل (ویندوز 95 ، 98 و ME) دارای مفسر ابتدایی تر از خط فرمان به نام COMMAND.COM بودند که به MS-DOS معروف تر است.

ناگفته نماند که Command Prompt نسبت به مفسر منسوخ MS-DOS پیشرفت چشمگیری داشته است.

علیرغم ماهیت گرافیکی ویندوز ، خط فرمان هرگز منسوخ نشده است و نخواهد شد. درجه ای از قدرت و انعطاف پذیری را ارائه می دهد که فقط با رابط های کلیک و کلیک (مانند برنامه نویسی دسته ای) به دست نمی آید و بسته به مهارت خود ، می توانید با استفاده از Command Prompt کارها را سریعتر انجام دهید.

به عنوان مثال ، در اینجا برخی از کارهای معمول است که توسط Command Prompt آسان شده است. علاوه بر این ، چندین دستور اساسی وجود دارد که هر کاربر باید در صورت نیاز به عیب یابی مشکلی بدانید و تمام آنچه که شما دارید دسترسی به خط فرمان است.

اگر یک خط فرمان مطلق هستید ، توصیه می کنیم راهنمای مبتدیان را در Command Prompt بررسی کنید. این آسان تر از آن است که شما فکر می کنید و ارزش شناختن آن را دارد.

در حالی که Command Prompt برای یک کاربر معمولی بیش از حد مناسب است ، برخی از افراد بیشتر می خواهند – به همین دلیل جایگزینی های خط فرمان مانند کنسول منبع باز وجود دارد. خوشبختانه برای همه ما ، مایکروسافت جواب بهتری را در اختیار داشت: PowerShell.


همچنین بخوانید: آموزش تعمیر لپ تاپ


PowerShell آن را به سطح بعدی رساند

اگر Command Prompt مانند موتورولا Razr مربوط به سال 2004 است ، PowerShell مانند Motorola Moto X مربوط به سال 2015 است. PowerShell ممکن است بهترین مفسر خط فرمان موجود نباشد ، اما مطمئناً آنقدر قدرتمند است که بتواند کاربران برق را راضی کند.

بذرهای PowerShell در سال 2002 هنگامی که مایکروسافت کار بر روی مایکروسافت شل را که به نام Monad نیز شناخته می شود ، شروع به کار کرد ، طراحی شده بود که توسط کاربران قابل توسعه است. موناد در سال 2005 عمومی شد و سرانجام در سال 2006 به PowerShell تغییر نام یافت. در همان زمان ، این سیستم در خود سیستم عامل ادغام شد.

اما همه اینها به چه معناست؟

 

به زبان ساده ، PowerShell به شما امکان می دهد دستورات و اسکریپت های خود را با استفاده از زبان برنامه نویسی C # ایجاد کنید. PowerShell و C # هم با دات نت فریم ورک مایکروسافت ادغام شده اند ، به این معنی که به بسیاری از توابع و ابزارهای قبلی دسترسی پیدا می کنید تا به شما کمک کنند با کمترین تلاش کلی دستورات و اسکریپت های بهتری ایجاد کنید.

PowerShell دارای بسیاری از ویژگی های پیشرفته است – مانند اجرای از راه دور وظایف ، وظایف پس زمینه ، اتوماسیون وظایف ، لوله کشی دستورات و موارد دیگر – که باعث می شود شما گزینه بهتری نسبت به Command Prompt داشته باشید در صورتی که سیستم مدیریت و تعمیر و نگهداری زیادی دارید انجام دادن.

آیا باید از PowerShell استفاده کنید؟ خوب ، یک کاربر عادی واقعاً نیازی به همه این زنگ ها و سوت ها ندارد. از طرف دیگر ، مدیران و کاربران برق احتمالاً کاری را که می تواند انجام دهد دوست دارند. با این دستورات اساسی PowerShell شروع به کار کنید تا از پتانسیل آن لذت ببرید.

توجه: PowerShell کمی منحنی یادگیری دارد ، بنابراین انتظار ندارید که بلافاصله آن را درک کنید.


 مطالب مرتبط: دوره تعمیرات مادربرد و کارت گرافیک


پیشرفت های PowerShell در ویندوز 10

همانطور که در حال حاضر مفید است ، PowerShell با انتشار رسمی ویندوز 10 چندین بهبود را دریافت خواهد کرد. در اینجا نکات برجسته ای وجود دارد که می توانید انتظار داشته باشید.

PackageManagement: مدیر بسته راهی مناسب برای مدیریت کلیه نرم افزارهایی است که بارگیری ، نصب و حذف می کنید. به جای جست و خیز از وب سایت به وب سایت ، شما فقط بسته های PackageManagement را مرور می کنید (قبلاً با نام OneGet شناخته می شد). با مشترک شدن در مخازن مختلف ، می توانید بسته هایی را که برای شما در دسترس هستند انتخاب کنید.

OneGet از نظر فنی برای ویندوز 8.1 در دسترس است ، اما فقط در صورت نصب Windows Management Framework 5.0. هنگامی که ویندوز 10 ظاهر می شود ، PackageManagement به طور پیش فرض با سیستم ادغام می شود.

پوسته امن (SSH):Secure Shell مدتهاست که یک پروتکل اصلی برای ایجاد اتصالات رمزگذاری شده بین سیستم های از راه دور است. بدون SSH ، برای خارجی ها آسان است که داده ها را هنگام انتقال ، رهگیری کنند.

 

تا همین اواخر ، SSH در ویندوز به استفاده از راه حل شخص ثالث نیاز داشت (به عنوان مثال PuTTY) ، اما تیم PowerShell اعلام کرد که پشتیبانی SSH را روی ویندوز اجرا می کنند. مدتی طول کشید ، اما به نظر می رسد که بالاخره ویندوز در این زمینه پیشرفت می کند.

ویژگی های PowerShell: با نسخه 5.0 ، زبان PowerShell با ویژگی های جدید مانند کلاسها و enum ها ، دستورات داخلی جدید ، ویژگی های توسعه یافته برای دستورات موجود ، رنگ آمیزی نحو در کنسول و موارد دیگر ، خود زبان PowerShell در حال ارتقا است.

برای جزئیات بیشتر ، مقاله What’s New in PowerShell 5.0 توسط مایکروسافت را ببینید.


آموزش اسمبل کامپیوتر در مجتمع فنی تهران پایتخت.


امیدوارم که شما اکنون درک بهتری از تفاوت های Command Prompt و PowerShell داشته باشید. اگر به این حد رسیده اید و هنوز گیج هستید ، نگران نباشید: PowerShell برای کاربران قدرت است و Command Prompt به اندازه کافی برای بقیه مناسب است. در واقع ، شما می توانید بدون اینکه بدانید هرکدام از آنها کنار بیایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
فاطمه محمد بیگی
نویسنده: فاطمه محمد بیگی
تعداد نوشته ها:346

خلاصه از نویسنده:

دیدگاه کاربران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مشابه
© تمامی حقوق برای تهران پایتخت محفوظ میباشد.