مجتمع فنی تهران پایتخت
ثبت نام

زبان ویژوال بیسیك در واقع حاصل توسعه و ارتقای زبان بیسیك است. بیسیك اولیه حدود سال 1964 كالج دارت موث (Darth Mouth )به وسیله آقایان توماس كورتز ( Thomas Kurtz) و جان كمنی (John Kemeny) با هدف گسترش برنامه نویسی بیش دانش آموزان  و دانش آموزان و دانشجویان طراحی و ساخته شد.از آن زمان نسخه های متعدد و متفاوتی از آن مانند (GWBASIC QUICK BASIC وTURBOBASIC) ارایه گردید و  هموراه سعی در افزایش توانمندیهای آن به عنوان یك زبان سطح بالای ساخت یافته شده است . با ظهور سیستم عامل ویندوز 95 و 98 فقدان یك زبان برنامه نویسی آسان و قدرتمند برای استفاده در سیستم عامل های مذكور كاملاً مشهود بود . از این رو مایكروسافت در سال 1991 نسخه اول ویژوال بیسیك را با امكانات یك زبان برنامه نویسی قدرتمند و حرفه ای برای برنامه نویسی در ویندوز ارایه كرد. آخرین نسخه تكامل یافته آن برای استفاده در سیستم عامل جدید مایكروسافت نیز با نام VISUAL  BASIC.NET طراحی و ارایه شده است.

اگر قصد یادگیری زبان های برنامه نویسی را دارید میتوانید در دوره ی آموزش زبان های برنامه نویسی تهران پایتخت شرکت کنید.

یكی از مهم ترین ویژگی های زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیك رابط گرافیكی آن است. رابط گرافیكی (GUI) در ویژوال بیسیك یكی از كارآمدترین رابط های گرافیكی در زمینه برنامه نویسی است كه به وسیله آن می توان به آسانی برنامه های تحت سیستم عامل ویندوز را ایجاد كرده و حتی قبل از اجرا , شكل ظاهری آن را مشاهده كرد با این كه برنامه را به صورت یك مفسر یعنی به صورت خط به خط اجرا نموده و عكس العمل برنامه را بررسی كرد. البته این موارد گوشه ای از ویژگی های متعدد رابط گرافیكی ویژوال بیسیك است.

طراحی سریع برنامه (RAD) یكی دیگر از ویژگی های این زبان است. منظور از طراجی سریع برنامه یا RAD در ویژوال بیسیك این است كه طراحی و تولید برنامه ها در ویژوال بیسیك به دلیل وجود ابزارهای مناسب به سرعت انجام می شود . بنابراین هزینه های تولید نرم افزار به طور قابل توجهی كاهش می یابد.
ویژگی دیگر زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیك ویژگی مدیریت رویداد ها و اتفاقات می باشد ویژوال بیسیك یكی از زبن های برنامه نویسی رویدادگر است . مزیتی كه این گونه زبان ها دارند در این است كه برنامه نویس می تواند از قبل فرامین لازم را برای وقایع و اتفاقاتی كه ممكن است در هنگام اجرای برنامه توسط كاربر رخ دهد سازمان دهی كند.

وجود محیط IDE نیز یكی از ویژگی های مهم این زبان است . محیط IDE به برنامه نویس اجازه می دهد تا برنامه های خود را به سهولت و سرعت , طراحی ,تولید ,خطایابی و اجرا كند . این امكانات به وسیله ابزارهای متعددی كه به صورت مجتمع در رابط گرافیكی ویژوال بیسیك قرار داده شده است. قابل دسترسی است.
علاوه بر مواردی كه گفته شد دسترسی به برنامه های كاربردی ویندوز به وسیله توابع (
API) یكی دیگر از ویژگی این زبان است. توابع API  , توابع داخلی ویندوز هستندكه ویژوال بیسیك را قادر می سازد تا با استفاده از فرامین خاصی بتواند به امكانات داخلی موجود در ویندوز دستیابی پیدا كند و برنامه نویس را نیز قادر می سازد تا در صورت نیاز با استفاده از این توابع , برنامه هایی را با توانایی های مورد نظر ایجاد كند.
یكی دیگر از جنبه هایی كه تفاوت شگرفی بین ویژوال بیسیك و سایر نسخه های قبلی بیسیك ایجاد می كند امكان استفاده از برنامه نویسی به روش شی گراست . این ویژگی سبب می شود تا ویژوال بیسیك بتواند توقعات برنامه نویس در رابطه با تعریف و به كارگیری اشیا و كلاس های جدید را كه سبب راحت تر شدن برنامه نویسی می گردد,برطرف كند. در برنامه نویسی ساخت یافته ,برنامه ها با استفاده از رویه ها به بخش های مختلف تقسیم می شوند كه به صورت مجزا از هم قرار می گیرند . دربرنامه نویسی شی گرا با استفاده از اشیا می توان مجموعه ای از دستورالعمل ها و داده ها را در عنصر واحدی به نام شی قرار داد و در زمان مورد نظر از هر یك از بخش های شی مربوطه استفاده كرد.

ویژگی دیگر كه در نحوه كار با یك زبان برنامه نویسی مد نظر قرار می كیرد نحوه كشف , تصحیح و برخورد با اشتباهات و خطاهایی است كه در هنگام  طراحی یا اجرای برنامه رخ می دهدویژوال بیسیك علاوه بر اینكه امكانات بسیار مناسبی در زمینه كشف خطاهای نوشتاری و منطقی برنامه در اختیار برنامه نویس می گذارد .به وی امكان می دهد با استفاده از فرامین مناسب ,خطاهای غیر قابل پیش بینی را نیز در هنگام اجرا تشخیص داده و نحوه ارایه راه حل مناسب را برای راهنمایی كاربران در اختیار آنان قرار دهد.
از آغاز ارایه اولین نگارش ویژوال بیسیك , نسخه های متفاوتی از این زبان ارایه شده است.
نگارش آموزشی ویژوال بیسیك كه برای مصارف آموزشی  ارایه شده است. امكان ایجاد برنامه های اجرایی از نوع 
exe و dll را به همراه استفاده از كنترل های متعدد فراهم می آورد.

نگارش حرفه ای این زبان علاوه بر ویژگی های نگارش آموزشی ,امكان استفاده از كنترل های مربوط به بانك های اطلاعاتی ,طراحی كنترل های ActiveX و هم چنین به كارگیری ویزاردهای مناسب برای تسهیل امر برنامه نویسی را نیز در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد و به عنوان كامل ترین نگارش , نگارش نهایی ارایه شده است كه در آن امكان برنامه نویسی در شبكه های محلی و اینترنت همراه با ویژگی های سایر نسخه ها فراهم شده است و دارای توانایی استفاده از زبان SQl و تولید و طراحی برنامه های كاربردی با حجم زیاد نیز می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 3.7]
hasan veisi
نویسنده: hasan veisi
تعداد نوشته ها:322

خلاصه از نویسنده: به عنوان یکی از اعضای تیم تهران پایتخت هستم

دیدگاه کاربران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مشابه
© تمامی حقوق برای تهران پایتخت محفوظ میباشد.