کاهش دمای اصولی موتور
در این قسمت از مقاله ریمپ خودرو قصد داریم به توضیح مختصری از یکی از سرفصل های دوره های آموزشی ریمپ بپردازیم و شما را با مفهوم و کاربرد کاهش دمای اصولی موتور آشنا کنیم….در ادامه همراه تهران پایتخت باشید تا با
کاهش دمای اصولی موتور
در مبحث کاهش دمای اصولی موتور باید به چند نکته کاملا توجه کنید، در ابتدا و اولین مرحله باید بدانیم که قصد کاهش دما چه نوع موتوری را داریم و یا اینکه در اصل راندمان حرارتی موتور باید در چه سطحی از دما قرار داشته باشد. برای مثال چندین مدل از موتورها هستند که در درجه و دمای خاصی دارای احتراق کامل تری هستند و در دمای 80 و یا 85 درجه احتراق درستی را انجام می دهند.
بیشتر یادبگیرید: آموزش ریمپ خودرو
یک سری از موتورهای دیگر هستند که در دمای 95 و حتی دمای 100 درجه یک کارکرد خیلی عالی دارند و دارای بهترین راندمان هستند. پس با توضیحات داده شده نتیجه می گیریم که در ابتدا و مرحله اول باید به جنس و نوع موتور خودرو خود توجه کنیم و تمام طلاعات آن را بدانیم تا بهترین عملکرد را از آن داشته باشیم.
قسمت بعدی مربوط به کاهش دمای موتور است. در این مرحله نیاز است که به ترموستات خودرو توجه داشته باشیم، در این بخش جدا از اینکه به خود موتور توجه داریم و باید بدانیم که رو چه موتوری داریم کار می کنیم باید به ترموستات
نیز توجه داشته باشیم.
در این قسمت باید نوع ترموستات را بشناسیم و بدانیم که روی آن ماشین چه نوع ترموستات با چه درجه حرارتی کار می کند. ترموستات هایی که فابریک کارخانه هستند معمولا دارای دمایی بین 86و یا 87 درجه سانتی گراد اند، که دقیقا در این دما مسیر آب رسانی خودرو و یا سیستم خنک کاری خودرو را باز می کنند و خنک کاری خودرو در این مرحله کامل انجام می شود.
نکته بسیار مهم:
در کاهش دما همیشه دقت داشته باشید که در هیچ زمان و شرایطی دمای کاری فن شما نباید پایین تر و یا زیر دمای ترموستات باشد.
حالا چه ترموستات دمای 86 درجه داشته باشد و چه بخواهید آن را تعویض کنید، اگر ترموستات درجه پایین تری داشته باشد، حتما باید دمای کاری فن ما حداقل با دمای کاری ترموستات یکی و برابر باشد. در خودروهای جدید باید توجه داشته باشید که ماکسیمم و بیشترین دمایی که ما می توانیم کم کنیم بخاطر ترموستات خودرو دمای فن دور کند خودرو که باید بین 90 و91 درجه باشد. اگر بخواهیم ازین بیشتر دما را کم کنیم و کاهش دهیم، فن دور کند خودرو یا دائم فعال می ماند و خاموش نمی شود و یا اینکه سیستم خنک کاری خودرو را در فشار می برد.
در مرحله بعدی باید به این نکته توجه داشته باشید که احتراق در کدام دما به بهترین شکل ممکن انجام می شود.در هر خودرو احتراق در محدوده خاصی می باشد و برای هر خودرو محدوده متفاوتی دارد.
جهت ثبت نام در کلاس آموزش تعمیرات ecu کلیک کنید .
در بعضی مواقع برای اینکه موتور راندمان بهتری داشته باشد ممکن است که دمای آن را افزایش دهید و همیشه هم کاهش دمای موتور، بهترین جوابدهی برای راندمان بالا نیست. حال این افزایش دما چگونه اتفاق می افتد؟
افزایش دما مستلزم و وابسته به برنامه ای می باشد که شما برای خودرو خود تعریف می کنید و این برنامه ها شامل زمان های جرقه زنی، پاشش سوخت و یا گشتاور خودرو و … می باشد.
دسته بندی خودرو ها بر اساس ریمپ
برای ریمپ خودرو باید به این توجه کنیم که قصد ریمپ چه مدل خودرویی را داریم. اگر بخواهیم خودرو ها را بر اساس ریمپ در دسته بندی قرار دهیم، این دسته بندی شامل موارد زیر می باشد:
1) خودروهای استیج 1
2) خودروهای استیج 2
3) خودروهای استیج 3
- خودروهای استیج 1 شهری هستند و لوازم فابریک موتوری دارند که در این بخش به ظاهر خودرو کاری نداریم. و این خودروها لوازمشان فابریکی کارخانه است که در سطح شهر آن ها را می بینیم. روش ریمپ کردن این خودروها نیز خاص و مربوط به هر خودرو متفاوت است.
- خودروهای استیج 2، خودروهایی هستند که غیر از لوازم فابریکی کارخانه دارای لوازم دیگر و به اصلاح (After Market) هستند. برای مثال این لوازم می توانیم هِدِرز را نام ببریم که خروجی اگزوز موتور و خروجی گازهای آلاینده می باشد و یا کیت مکِش، که همان کیت مکش هوا است و کاربرد آن جمع کردن سیستم هوای مکش فابریک خودرو است و یک سیستم بهتر و جدید تر روی خودرو نصب می شود.
- خودرو های استیج 3 خودروهایی هستند که لوازم موتورشان به طور کلی عوض شده، این لوازم تعویضی مانند: میل سوپاپ، پیستون، شاتون، میل لنگ، فلایویل و… را عوض می کنند علاوه بر لوازمی که در خودروهای استیج 2 داشتیم. یعنی بلوک های موتور و سر سیلندر همان می باشد اما قطعات داخلی موتور تعویض شده است. و هرکدام ازین نوع خودرو نیز روش ریمپ کردن خاصی دارد.
همچنین یادبگیرید: آموزش برق خودرو درجه 2
حال قبل از ریمپ کردن هرکدام از این استیج ها باید به چند نکته توجه کنید.
خودرویی که قصد ریمپ آن را دارید باید از لحاظ سخت افزاری شرایط یک خودرو صحیح و سلامت را داشته باشد. یعنی اینکه هیچ کدام از سنسورها خرابی نداشته باشند، چراغ چک ماشین روشن نباشد، تسمه تایم ، شمع و وایر، سوزن های انژکتور باید در ابتدا کار به آن حتما توجه شود. و در کل هیچ ایرادی در سخت افزار ماشین وجود نداشته باشد و در این صورت است که شما می توانید یک ریمپ خوب و حرفه ای را انجام دهید.
- در این قسمت شما تمام لوازم و قطعات خودرو را چک کردید و به تعمیر آن پرداختید و خودرو را به شرایط ایده آل که برای هر خودرویی تعریف شده رسانید و آن را آماده برای ریمپ کردید.
- پس از انجام این کارها باید بدانیم که چه نوع استیجی برای ریمپ باید بزنیم.