مجتمع فنی تهران پایتخت
ثبت نام

اگر به دنبال این هستید که ترانزیستور چیست باید خدمتتان عرض کنم که از جمله رایج ترین وسایل الکترونیکی مورد استفاده آماتورها و متخصصان ،ترانزیستورها هستند. با وجود کوچک بودن ، آنها مزایای بسیاری را ارائه می دهند که ما دیگر نمی توانیم بدون آنها زندگی کنیم. اما ترانزیستور دقیقاً چیست و چگونه کار می کند ؟ این همان چیزی است که اکنون خواهیم دید!

ترانزیستور چیست ؟

ترانزیستورها به طور گسترده ای در سیستم های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند ، خواه سیستم های کوچک باشند یا وسایل برقی بزرگ.
در هر صورت ، ترانزیستور یک وسیله نیمه هادی است که سه الکترود به آن وصل شده است. نیمه هادی وسیله ای است که برای کنترل شدت یا ولتاژ جریان خروجی استفاده می شود. بنابراین ، جریان خروجی می تواند در صورت لزوم افزایش یا کاهش یابد.
هر سه پایانه ترانزیستور عملکردهای خاصی دارند. ترمینال مرکزی (الکترود مرکزی) پایه نامیده می شود. بنابراین ، این دو پایانه مشترک هستند و این دو پایانه از یکدیگر مستقل هستند.
اولین ترمینال به نام “فرستنده” ترمینال است که جریان ورودی را دریافت می کند. بنابراین ، دومی جریان ورودی را دریافت می کند و سپس جریان خروجی کنترل شده را به ترمینال “جمع کننده” منتقل می کند.
توجه داشته باشید که در صورت عدم وجود جریان در ترمینال عبور ، جریان بین فرستنده و گیرنده عبور نمی کند ، بنابراین ترانزیستور عایق بندی می شود.

تاریخچه ترانزیستورها

ترانزیستورها یکی از مؤلفه های اصلی تاریخ علوم کامپیوتر هستند. این اختراع برای اولین بار در سال 1947 ساخته شد و اولین بار در سال 1954 در رادیو مورد استفاده قرار گرفت. سپس استفاده از آن به ویژه در رایانه ها جالب تر شد و IBM در حدود سال 1957 از آن استفاده کرد. بعداً ، با اختراع ریزپردازنده ها ، ترانزیستورها واقعاً پیشرفت علم کامپیوتر را ارتقا بخشیدند. در آن زمان بود که اینتل برای اولین بار از ترانزیستورها به شدت استفاده کرد و 60،000 بار در ثانیه کار کرد. حتی امروزه ترانزیستورها هنوز هم در بسیاری از زمینه هایی که قطعات الکترونیکی مورد نیاز هستند ، مانند ساخت پردازنده های بسیار قدرتمند ، مورد استفاده قرار می گیرند.


اگر علاقمند به تعمیر بردهای الکترونیکی هستید حتما آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی را در مجتمع فنی تهران پایتخت بگذرانید.


انواع مختلف ترانزیستور

دو نوع ترانزیستور وجود دارد که هر کدام جریان خروجی را کنترل می کنند ، اما متفاوت کار می کنند: ترانزیستورهای تک قطبی و ترانزیستورهای دو قطبی.
ترانزیستورهای تک قطبی نسخه های مختلفی با عملکردهای مختلف دارند. این نوع ترانزیستور معمولاً دارای سه نوع است ، یعنی J-FET ، MOSFET و TFT. ترانزیستور تک قطبی یا ترانزیستور تأثیر میدان ، خروجی را از طریق یک میدان الکترونیکی کنترل می کند.
ترانزیستورهای دو قطبی به دو شکل مختلف ، PNP و NPN عرضه می شوند. طبق اصل اتصال PN کار می کند و جریان ولتاژ بالا را از طریق جریان کمتری کنترل می کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
ghorbani
نویسنده: ghorbani
تعداد نوشته ها:8

خلاصه از نویسنده:

دیدگاه کاربران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مشابه
© تمامی حقوق برای تهران پایتخت محفوظ میباشد.