سیستم اعلام حریق
ما خدمات اعلام حریق و هشدارهای ساختمانی را به شما آموزش می دهیم. سیستم اعلام حریق به شما کمک می کند تا در صورت وقوع آتش سوزی در محل زندگی یا کار شما به شما هشدار دهد. اکثر سیستم های اعلان حریق ممکن است به طور غیرمنتظره ای نیاز به تعمیر داشته باشند. تهران پایتخت توانایی آموزش دهی به طیف گسترده ای از سیستم های ایمنی، ساختمان و اعلام حریق را دارد. هدف اصلی این دوره این است که تعمیر و نگهداری، سرویس و نصب پانل های اعلام حریق را بصورت کاملا حرفه ای و عملی به شما بیاموزد. اعلام حریق اغلب بدیهی تلقی می شود اما در واقع یک ویژگی ایمنی حیاتی در یک ساختمان است. هدف از سیستم اعلام حریق تشخیص آتش سوزی در مراحل اولیه به اندازه کافی است تا افرادی که در معرض خطر هستند بتوانند از آنجا خارج شوند یا آتش خاموش شود تا از خسارات مالی گسترده جلوگیری شود.

1,000,000 تومان – 3,200,000 تومان
این دوره آموزشی در مجتمع فنی تهران پایتخت، شما را با انواع سیستم های اعلام حریق در حال استفاده، اجزا و عملکرد آنها و نحوه مدیریت فعال سازی اعلام حریق و همچنین تعمیر آنها آشنا می کند. همچنین پس از اتمام دوره تمامی کاراموزان یک گواهینامه معتبر دریافت خواهند کرد.
آنچه شما یاد خواهید گرفت مجموعه ای شامل: مقدمه ای بر اجزا و عملکرد سیستم های اعلام حریق، انواع سیستم های اعلام حریق و طراحی آشکارسازها، بهره برداری و نگهداری سیستم اعلام حریق، فعال سازی اعلام حریق و مدیریت هشدار و… خواهد بود.
آموزش سیستم های اعلام حریق در تهران پایتخت
سرفصل آموزشی سیستم اعلام حریق
- سیستم های دستی
- سیستم های اتوماتیک
- سیستم اعلان حریق هوشمند
- اجزای سیستم اعلان حریق
- آشکارسازی های دودی
- دیود نوری آشکار ساز
- دتکتور دودی نوری
- دتکتور دودی نوری کانالی
- دتکتور دودی بدون سیم
- آشکار سازی دودی لیزری
- دتکتور دودی استنشاقی
- دتکتور حرارتی
- دتکتور حرارتی دمای ثابت
- دتکتور حرارتی مرکب
- دتکتورهای حرارتی خطی
- تجهیزات هشداری شنیداری
- تجهیزات هشدار دهنده دیواری
سیستم اعلام حریق چیست؟
سیستم اعلام حریق متشکل از تعدادی دستگاه است که باهم کار می کنند تا با استفاده از دتکتورهای حرارتی و دتکتورهای دودی خطر آتشسوزی را تشخیص داده و هشدار دهند. این خطر عبارت است از: دود، آتش، انباشت منوکسید کربن و یا مواد دیگر. زنگ هشدار این سیستم می تواند به صورت آژیرهای بلند موتور سواری و یا چراغهای هشدار چشمک زن با نور قوی و رنگی باشد.
سیستم تشخیص آتشسوزی امروزی شامل کنترل پنل اعلام حریق مرکزی می باشد که درواقع مغز سیستم است و می تواند تصمیم گیریهای سریع را انجام دهد.ذدتکتورهای دودی و حرارتی عضوی از این سیستم میباشند که بنا به طراحی سیستم به تعداد مشخص و نوع خاص در مناطق مختلف ساختمان کارگذاشته می شوند. اینها همان دتکتورها و یا آشکارسازهای دود حرارت نام میگیرند. این عناصر مهم خطر را شناسایی کرده و سپس به کنترل پنل مرکزی سیگنال هشدار ارسال می کنند. سیستم کنترل پنل مرکزی اطلاعات را پردازش کرده و سپس و دستگاههای بصری و صوتی هشدار مربوطه را فعال می کند.
اهمیت استفاده از سیستم های اعلام حریق
سیستم های آتش نشانی در هسته سیستم های امنیتی، چه در خانه و چه در محیط های اداری و تجاری قرار دارند، این سیستم ها می توانند مستقیماً مسئول زندگی و مرگ باشند. هر خانه ایی که ساخته می شود باید دارای سیستم های امنیتی تشخیص و اطفا هوشمند حریق باشد، مخصوصا در بخش های اصلی ساختمان (راه های فرار هنگام خطر) و بخش های پر خطر داخل خانه مانند آشپزخانه ها. برای مکانهای تجاری و اداری و مکانهایی که با ارتفاع 5 طبقه به بالا ساخته می شوند نصب سیستم های اعلام حریق اجباری است.
نصب و سرویس دهی سیستم ها باید بطور منظم کنترل شود . این قانون است که سیستم های هشدار آتش باید هر 3 ماه توسط یک شرکت متخصص سرویس دهی شوند تا از کارکرد درست آنها اطمینان حاصل شود . با وجود مشاغل دارای بیمه نامه، تقریباً 80٪ مشاغل که به دلیل آتش سوزی به شدت آسیب دیده اند هرگز بهبود نمی یابند. دلیل این امر این است که در حالی که یک ادعا و بازسازی در حال اداره است، شما هیچ جایی برای فروش محصول خود ندارید ، هیچ پولی وارد کار نمی شوید و تامین کنندگان و کارمندان به دنبال پول خود هستند. نوع متعارف از سیستم های اعلام حریق :ساده ترین سیستم های آتش نشانی در شماسایی آتش هستند. آنها با زنگ شنیداری و بصری، هشدار افراد در ساختمان را با خبر می کنند. آنها نمی توانند بطور جداگانه تشخیص دهند که کدام ردیاب واحد کنترل را فعال کرده است، آنها تنها می توانند به شما بگویند کدام منطقه سیستم را فعال کرده است. نوع آدرس پذیر از سیستم های اعلام حریق: این نوع سیستم به هر ردیاب روی سیستم، شماره یا آدرس اختصاصی می دهد. بنابراین، کنترل پنل، و به همین دلیل آتش نشانان، محل دقیق زنگ هشدار را که آدرس آن در یک نمودار نشان داده شده است، می دانند. آشکارسازهای آدرس پذیر هوشمند اطلاعاتی راجع به میزان دود موجود در منطقه ردیابی خود ارائه می دهند تا سیستم در صورت وجود شرایط پر خطر در آن منطقه (احتمالاً با توجه به زمان روز یا شب و خوانش ردیاب های منطقه اطراف) بتواند تصمیم خود را جهت فعال کردن زنگ های هشدار بگیرد. آشکارسازهای دود در متداول ترین نوع واحد نوری، نور توسط ذرات دود روی یک فوتوسل پراکنده می شود و زنگ خطر را آغاز می کند. یک آشکارساز گرما از آتش سوزی در یک آشپزخانه یا محل کار (یعنی خانه دیگ بخار، اتاق رختشویی، گاراژ) اطلاع می دهد، در جایی که ممکن است دتکتور دود مناسب نباشد. این امر به تخلیه ساختمان و یا در صورت امکان آتش سوزی فرصت بیشتری می دهد. آشکارسازهای گرمای با افزایش سریع در هر دقیقه، صرف نظر از دمای شروع کار، کار می کنند. این نوع آشکارساز می تواند در شرایط آتش سوزی در دمای پایین تر از حد ممکن در صورت ثابت بودن آستانه کار کند. شستی های سیستم اعلام حریق در صورت مشاهده آتش، قبل از آشکارسازهای زنگ دار، توسط سرنشینان ساختمان برای اطلاع دیگران از وجود آتش استفاده می شود.
ویژگی های سیستم های اعلام حریق
- سیستمهای اعلام حریق خودکار وابستگی بسیار کمی به انسان ها دارند.
- سیستم های اعلام حریق به دو گروه آدرس پذیر و متعارف تقسیم میشوند.
- سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر علاوه بر اعلام حریق ، محل دقیق آن را نیز مشخص می کند.
- در سیستم های متعارف چندین حسگر که یک منطقه از ساختمان را پوشش می دهند، در قالب یک مدار بهم متصل شده و به تابلو کنترل مرکزی وصل میشوند.

انواع سیستم اعلام حریق
1. دستی
این سیستم فقط به صورت دستی و با فشار دادن دکمه ی تعبیه شده روی شاسی های اعلام خطر که معمولا در مسیر عبور مرور افراد و نزدیک دربهای خروجی و ورودی نصب می شوند . فعال می شود .
2.اتوماتیک
سیستم اعلام حریق اتوماتیک توسط آشکارسازهای دود، حرارت، شعله و هم چنین به صورت دستی قابلیت فعال شدن دارند. سیستم اعلام حریق اتوماتیک به دو نوع: سیستم اعلام حریق متعارف و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تقسیم می شود .
در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هر دستگاهی که برای شناسایی آتش و دود و خطر کار گذاشته شده است دارای آدرسی منحصر بفرد است. هنگامی که یک آتش سوزی شناسایی می شود محل دقیق دستگاه فعال شده ( آشکار ساز خطر) در کنترل پنل مرکزی نشان داده می شود، یعنی محل دقیق آتش سوزی مشخص شده و عمل اطفاء آتش با سرعت بیشتری انجام می شود. اما با یک سیستم اعلام حریق متعارف هیچ راهی برای تعیین محل دقیق آتشسوزی وجود ندارد.
دراین سیستم برای دریافت نتیجه بهتر ساختمان را به مناطق مشخص ( زون ها ) تقسیم میکنند. تا حدود محل آتش سوزی راحت تر قابل شناسایی باشد.
تفاوت سیستم های آدرس پذیر هوشمند دیجیتال و آدرس پذیر آنالوگ
در سیستم آدرس پذیر آنالوگ، در واقع همان قطعات سیستم متعارف (شامل دکتورها، شستی ها، آژیرها) را به صورت مجزا تبدیل به آدرس پذیر نموده اند بدین صورت که هر قطعه مانند سیستم متعارف با صدور مجزای فرمان به پنل، شماره ID خود را جهت شناسایی مکان نصب به پنل ارسال می نماید و ویژگی هوشمند و دیجیتالی جهت شناسایی حریق ندارد. اما در سیستم آدرس پذیر هوشمند دیجیتال سیستم به صورت یکپارچه هوشمند می باشد بدین صورت که همه قطعات شامل (دتکتور، شستی و آژیر) به صورت دائم در حال داد و ستد اطلاعات بین خود و پنل هستند و شرایط را به صورت دائم آنالیز می کننند و در صورت فرمان یکی از قطعات به پنل، دیگر قطعات از بروز شرایط بحرانی آگاه می شوند وبه این صورت سیستم در شرایط بحران و آتش سوزی با حداقل امکان اشتباه شروع به فعالیت و اعلام حریق می نماید.
دتکتورهای حرارتی و دودی در سیستم آدرس پذیر هوشمند دیجیتال به واسطه میکرو پروسسور واقع شده در آن امکان شناسایی دقیق حریق را فراهم میکند و این موضوع سبب می شود تا با هر تغییر دمایی و یا وجود هر نوع دودی در محیط سیستم شروع به فعالیت ننماید و فالت و فایر کاذب به حداقل برسد و از طرف دیگر دتکتورهای دود و حرارت در سیستم آدرس پذیر هوشمند دیجیتال امکان تنظیمات نسبت به درجه دود و حرارات را دارد.
به واسطه ی هوشمند بودن سیستم آدرس پذیر هوشمند دیجیتال، اینتر فیس های (ورود و خروج) مرتبط با سیستم به صورت یکپارچه با سیستم عمل می نماید و نه به صورت مجزا و مستقل. این امر مهم سبب می گردد تا تمام دستگاه های متصل به سیستم اعلام حریق از جمله اگزاست فن ها، فلو سوئیچ ها و شیر آلات پروانه ای و… بدون هیچگونه عیب و ایراد و فالت در زمان حریق شروع به کار نماید و دچار مشکل نگردد.
به واسطه زیاد بودن دامنه نوسانات ولتاژ سیستم های آنالوگ، امکان فالت و فایر کاذب بسیار زیاد می باشد که این امر سبب می گردد سیستم در شرایط بحران حریق به درستی کار نکند واز طرفی در شرایط عادی و بدون روی دادن حریق سیستم شروع به کار نماید.
دوره های مرتبط
آموزش نصب پکیج
تماس با شعبه رسالت تماس با شعبه انقلاب تماس با شعبه صادقیه برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید! [کل:…
نصب کرکره برقی
تماس با شعبه رسالت تماس با شعبه انقلاب تماس با شعبه صادقیه آشنایی با دوره ی آموزش نصب درب کرکرهای…
نصب دزدگیر اماکن
نمای کلی دوره امروزه با توجه به وضعیت جامعه و بالا رفتن آمار سرقت، اکثر اماکن مجبور به استفاده ار سیستم حفاظتی و دزدگیر هستند و این باعث بالا رفتن تقاضای نصب و تعمیرات در این زمینه می شود. ما در مجتمع فنی تهران پایتخت در خدمت شما هستیم تا در این دوره آموزشی شایع ترین علل عدم کارکرد صحیح دزدگیرهای ساختمان و اقداماتی که برای شناسایی و رفع مشکلات آن نیاز است را به کارآموزان علاقه مند به این حوزه پردرآمد آموزش دهیم. این دوره به گونه ای طراحی شده است تا به شرکت کنندگان نحوه نصب، سرویس و تعمیر سیستم هشدار نفوذ در اماکن خانگی، تجاری یا صنعتی را آموزش دهد. این دوره نصب عملی بسیاری از پانل های کنترل آلارم مختلف را شبیه سازی می کند. این دوره برای تجهیز کارآموزان با مهارت ها و تخصص برای تعمیرات و نصب طیف گسترده ای از سیستم های دزدگیر اماکن در بازار طراحی شده است. اساتید تخصصی و تجربه چندین موسسه تهران پایتخت تضمین می کند که شرکت کنندگان این دوره به یک دانش عمیق و کاربرد عملی پانل دزدگیرها دست یابند.
آموزش مکانیک درجه یک
ویژگیهای دورهی آموزشی مکانیکی خودرو درجه 1 برای کار آموزان حضوری غیرحضوری/آنلاین مجازی مدرک معتبر فنی حرفه ای (دوزبانه بین…
نظرات
1,000,000 تومان – 3,200,000 تومان
قوانین ثبت دیدگاه