آموزش General Networks
امروزه شبکه کردن کامپیوترها به یکی از نیازهای مهم شرکت ها و سازمانهای بزرگ و کوچک تبدیل…

امروزه شبکه کردن کامپیوترها به یکی از نیازهای مهم شرکت ها و سازمانهای بزرگ و کوچک تبدیل شده است، فرقی نمیکند چه شرکتی با چه موضوع فعالیتی باشد، ییک سازمان دولتی یا یک شرکت خصوصی تازه تاسیس! در حال حاضر همه شرکت ها و سازمانها مجبورند برای امور جاری و اداری روزانه شان از کامپیوتر استفاده نمایند و هر شرکتی که بیش از یک کامپیوتر داشته باشد این نیاز به شبکه کردن را حتماًخواهدداشت که اطلاعات مورد نیاز و مهم شرکت را بین این کامپیوترها به اشتراک بگذارد تا هر کاربری با هر کامپیوتری در محیط فعالیت اداری بتواند در سریع ترین زمان به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشد.اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی و داده های مورد نیاز فقط از طریق شبکه کردن تمام کامپیوترهای موجود در شرکت و اتصال آنها امکانپذیر است. پس تقریبا تمام شرکتها و سازمانها به شخصی نیاز دارند که بتواند این شبکه را راه اندازی و کانفیگ نماید.
یکی از مشکل های اساسی در یادگیری مفاهیم سختی و پیچیدگی ساختار شبکه و پیکربندی آن است که ما تلاش کرده ایم مطالب تا حد ممکن ساده، کوتاه و کاربردی بیان شود. در این بخش آموزشی سرفصلهای Network+ عنوان میشود. در بخش اول انواع شبکه و مفاهیم ابتدائی آنها بیان میشود. در بخش دوم می توانید با سخت افزارهای شبکه بیشتر آشنا شوید. نظر به اهمیت کابل کشی در فصل سوم کابل کشی آموزش داده می شود . در بخش چهارم نصب و برپائی یک شبکه اترنت ارائه می شود و در بخش پنجم به معرفی، نصب و تنظیمات شبکه های مجازی پرداخته میشود. بخش آخر نیز به شبکه های بیسیم یا وایرلس اختصاص دارد
مفاهیم، تعاریف و کلیات شبکه های کامپیوتری
1- انواع شبکه
به طور کلی شبکه ها را براساس توپولوژی و ساختار به صورت زیر دست بندی میکنیم می کنند.
1-1) انواع شبکه از جنبه وسعت
1- شبکه محلی یا Local Area Network, LAN
2-شبکه گسترده یا Wide Area Network, WAN
شبکه محلی نوعی از شبکه است که بر اساس ساختاری دارای محدودیت است. برای نمونه سایت داخلی یک بانک یا آموزشکده یک نمونه از شبکه محلی است. شبکه اترنت یا Ethernet یک نمونه دیگر از شبکه محلی است که در ادامه نصب و برپائی آن تشریح خواهد شد.
در شبکه گسترده، کامپیوترهای موجود در این نوع شبکه محدود به منطقه خاصی نیستند. شبکههای بانکی که در کل کشور پراکنده اند یا اینترنت نمونههای آشنائی از شبکه گسترده می باشند.
- شبکه خطی یا Bus
- شبکه ستارهای یا Star
- شبکه حلقهای یا Ring
- شبکه سرند یا Mesh
(1-2-1 توپولوژی باس یا Bus Topology
در این نوع از اتصال فیزیکی شبکه از کابلهای هم محور یا Coaxial استفاده میشود. کابلهای coaxial (همان سیم آنتن تلویزیون) که در شبکه باس بکار میرود دو نوع کلی دارد : Thin و Thick که نوع دوم دیگر استفاده نمیشود. برای اتصال این کابل به کارت شبکه از کانکتور های BNC و T connector استفاده میشود حداکثر طول کابل در شبکه Thin net برابر ۱۸۵ متر و در شبکه Thick net برابر ۵۰۰ متر است. در صورتی که طول کابل بیشتر از مقدار تعریف شده باشد، به علت مقاومت موجود در کابل، جریان ایجاد شده در آن رفته رفته ضعیف شده به گونه ای که کامپیوتر مقصد قادر به تشخیص جریان نخواهد بود که به این پدیده Attenuation میگویند. در این شبکه وقتی کامپیوتری شروع به ارسال Data میکند، جریان وارد کابل شده و در هر دو جهت پیش میرود تا به انتهای کابل برسد در این فاصله جریان به تمام کامپیوترها میرسد ولی تنها کامپیوتر مقصد از آن استفاده میکند. وقتی جریان به انتهای کابل برسد برگشت پیدا میکند (Bouncing) و با جریان داخل سیم تداخل پیدا میکند(collision رخ میدهد). برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی در انتهای کابل از Terminator استفاده میکنیم که در واقع مقاومتی است که در Thin net معادل ۵۰ اهم و در Thick net برابر ۷۵ اهم میباشد. حد اکثر تعداد کامپیوترها در شبکه Bus برابر ۳۰ عدد میباشد. مشکل اصلی این پیکربندی این است که اگر یک مشکل کوچک در یکی از کانکتورها، ترمیناتور یا کابل شبکه وجود بیاید کل شبکه بهم میریزد شبکه (done) میشود.
1-2-2شبکه ستارهای یا Star
در این نوع topology از یک وسیله مرکزی برای کابل کشی استفاده میشود که هاب یا تمرکز دهنده (concentrator) نامیده میشود در یک شبکه star هر یک از کامپیوترها توسط یک کابل مجزا به هاب وصل می شوند .اغلب LAN های ایترنتی امروزی از این topology استفاده می کنند. اولین مزیت star topology این است که به دلیل اینکه هر کامپیوتر با کابل جداگانه ای با هاب متصل میشود، اول اینکه تحمل خطا در چنین شبکه های بالاتر است و دیگر این که اگر یک کابل یا کانکتور دچار مشکل شود فقط ان سیستمی که با ان کابل یا کانکتور دچار مشکل بوده تحد تاثیر قرار میگیرد و دیگر اسیبی به کل شبکه نمیرساند ، بر خلاف bus. عیب این Topology در نیاز به سخت افزار اظافی یعنی هاب میباشد و اگر هاب دچار مشکل شود کل شبکه done میشود که البته چنین مشکلی به ندرت پیش می آید.
1-2-3 شبکه حلقهای یا Ring
در این نوع پیکربندی هر کامپیوتر منطقاً به کامپیوترهمسایه خود متصل است مانند شبکههای bus اما با این تفاوت که در این نوع شبکه بجای اینکه دو انتهای کابل شبکه بسته باشد به همدیگر متصل میشوند و یک حلقه را تشکیل میدهند به اینصورت که سیگنالی که از یک کامپیوتر تولید شده است بعد از گذر از تمام کامپیوترها دوبره به کامپیوتر تولید کننده بر می گردد و خودش ان را از شبکه حذف می کند. البته این پیکربندی حلقه یک ساختار منطقی است نه فیزیکی، به عبارت ساده تر حلقه در سیم کشی شبکه وجود دارد نه کابل کشی آن.
1-2-4 شبکه سرند یا Mesh
در این نوع شبکه تمامی کامپیوترها با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. توضیح بیشتر در مورد این شبکهها از حوصله این جزوه آموزشی خارج است.
-1 کارت شبکه
-2 هاب یا سوئیچ (Hub or Switch)
-3 کابل یا محیط انتقال
2-1انواع کارت شبکه
برخی مهمترین مارکهای کارت شبکه عبارتند از: Compex – 3Com – Dlink – Acton – Acorp – Compack
کارتهای شبکه از نظر سرعت 10و 100 یا 1000 مگابایت بر ثانیه(mg/s) هستند. اکنون همه مادربوردها دارای کارت شبکهonboard هستند و نیازی به خریداری کارت شبکه نیست.
هاب گذرگاهی است که پایانهها و سوکتهای هر کامپیوتر عضو شبکه به آن وارد میشود و زمانی استفاده میشود که بیش از دو کامپیوتر را شبکه کنیم. سوئیچ نیز یک نوع هاب پیشرفته است.
- کابل کواکسیال یا Coaxial
- کابل های زوجی یا هشت سیمی
- فیبر نوری
دوره های مرتبط
آموزش شبکه
تماس با شعبه رسالت تماس با شعبه انقلاب تماس با شعبه صادقیه تعریف شبکه شبکههای کامپیوتری مجموعهای از کامپیوترهای مستقل…
آموزش VmWare
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید! [کل: 0 میانگین: 0]
اموزش امنیت شبکه Network Security
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید! [کل: 0 میانگین: 0]
آموزش نتورک پلاس NetWork Plus
تماس با شعبه رسالت تماس با شعبه انقلاب تماس با شعبه صادقیه دوره آموزشی Network Plus یک دوره آموزشی فارق…
قوانین ثبت دیدگاه